Орлетата и соколите се занулиха в постен мач, „Пирин“ губи двама защитници

27 Юни 2022 | 08:51
0 коментара
Спорт
Орлетата и соколите се занулиха в постен мач,  Пирин  губи двама защитници

„Пирин“ и новакът в елита „Спартак“ се занулиха в постен мач на стадион „Христо Ботев“ в генералната репетиция на двата състава за шампионатния им сблъсък в морската столица Варна в третия кръг на новата кампания в петък, 22 юли. Орлетата спряха серия от три поредни загуби в летните контроли, в които паднаха от „Септември“ с 1:3, ЦСКА 1948 с 0:3 и „Левски“ с 1:2, а последният опит да запишат пълен успех преди старта на първенството е  тази събота срещу „Беласица“. Соколите пък приключиха лагера си в Банско с победа 2:1 над „Славия“ и поражения с  0:3 от „Ботев“ /Вр/ и с 0:5 от ЦСКА 1948.  Лошата новина за временния треньорски тандем начело на благоевградчани Светослав Дяков-Петър Михтарски е, че в хода на спаринга двама от защитниците напуснаха с контузии. Младокът Илиян Костов, който си партнираше в титулярните 11 в ядрото на отбраната с ветерана Петър Занев, пострада в сблъсък с противников играч още в 30-та мин. Същото сполетя неговия сменник Юки Айзо след час игра. Втори мач пропуснаха други двама от основните бранители. Капитанът Николай Бодуров, който трябваше да започне двубоя със сините от Герена, почувства болки броени минути преди началния съдийски сигнал, а Христофор Хубчев страда от разтежение и не е сигурно дали ще се възстанови за проверката с комитите. От трибуните изгледа срещата и новопривлеченият кюстендилец Андрей Йорданов. Силно включи по дясното крило дошлият от „Спортист“ Калоян Тодоров, за разлика от симитличанина Китан Василев, на когото нищо не се получаваше в съботния следобед. Феновете започнаха да отправят призиви към пейката за смяна на доскорошното крило на „Хебър“ още на почивката, но желанието им се изпълни чак в 80-та мин. Най-креативният футболист на домакините Станислав Костов имаше малшанса да удари гредата, на два пъти пропиля изгодни положения с несръчни отигравания Преслав Йорданов. За 90 минути в очертанията на спартаковската врата не бе отправен нито един удар, а първенството вече чука на вратата. Продължава изчакването в избора на новия наставник, който ще бъде поставен пред свършен факт и за селекцията, и за налагането на собствените виждания в подготвителния период и в официалните мачове. От трибуните все по-често взеха да се чуват призиви Св. Дяков и П. Михтарски да оглавят отбора. Направи силно впечатление, че наставленията на Съни, които се чуваха край тъчлинията, бяха навременни и на място, с конкретни заръки в различните ситуации.

„ПИРИН“: Я. Георгиев, Дюлгеров, Занев, Попев, Ил. Костов, Станоев, К. Тодоров, Такахаши, Пр. Йорданов, Ст. Костов, К. Василев /30-Айзо, 46-Ковальов, 63-В. Христов, Янчев, Д. Иванов, Бенгюзов, Велев, 80-Хр. Димитров, В. Стоянов/.

„СПАРТАК“: Нисторов, И. Будинов, Борисов, Ибрям, Боев, Андреев, Цв. Илиев, Черненко, Ивей, Б. Васев, Мартинс /Дичевски, Начев, Хр. Христов, Митев, Бабалиев, Т. Димитров, Луго, Н. Иванов, Менди, Моура/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP