Оргсекретарят на БСП Б. Гуцанов пристига в Благоевград да отвори номинациите за нов общински лидер преди конференцията на 24 март

15 Март 2024 | 19:22
2 коментара
Политика
Благоевград
Оргсекретарят на БСП Б. Гуцанов пристига в Благоевград да отвори номинациите за нов общински лидер преди конференцията на 24 март
Оргсекретарят на БСП Борислав Гуцанов пристига в Благоевград, за да присъства при обобщаване резултатите от протоколите, с които основните партийни организации /ОПО/ направиха номинации за председател на местния общински съвет.

Както писахме, преди месец партийната лидерка Корнелия Нинова отне правомощията на досегашното общинско ръководство и разпореди пълен цикъл отчетно-изборни събрания в община Благоевград.

За първичните организации да си изберат ново ръководство крайният срок е днес, след което на 24 март ще се проведе общинската отчетно-изборна конференция, на която трябва да се избере и ново общинско ръководство.

На събранията всеки от членовете на БСП имаше право да гласува за председател и зам. председатели на ОПО, за председател и членове на общинския съвет на БСП Благоевград и на Контролната комисия.

По неофициална информация най-много номинации за председател на ОбС на БСП имат общинските съветници Николай Бошкилов и Веселин Христов, както и двамата кандидати от благоевградската квота на парламентарните избори за 49-о НС Георги Монев и Тодор Крънджилски.

Монев е банкер, а Крънджилски – строителен инженер и бивш военен.

Новост във вътрешнопартийния живот на БСП – Благоевград е възстановяването преди дни на Младежката организация на соцпартията.

Допреди 2 г. неин председател беше Веселин Христов, но след като ръководството на БСП – Благоевград свали от него доверие, организацията се саморазпусна.

При новото й структуриране водещ е била председателят на Младежкото обединение в София – благоевградчанката Ваня Маникатева, която не пропусна да си направи паметна снимка в червената централа на Благоевград и да обяви „Върнах се!“.

15-ината млади кадри на БСП – Благоевград, чието възрастово ограничение е 35 г., са си избрали за председател Христо Шомов.

На отчетно-изборната конференция на 24 март делегатите ще са 120, но с всяка изминала година броят на реално присъстващите непрекъснато пада и се очаква да се сберат около 90 души.

Досегашното ръководство на БСП начело с Любен Милев в началото на месеца даде нарочна пресконференция, на която призова Националният съвет на партията незабавно да спре провеждането на изборите в Благоевград, в противен случай заплашиха, че ще напуснат общинската организация на БСП – Благоевград. Събранията вече приключиха, а до момента не е подадена нито една молба за напускане.

Съгласно устава на БСП Милев и членовете на ръководството, с което той управляваше партийните процеси през последните години, в продължение на 1 календарна година не могат да бъдат избирани на ръководни постове, така че дори и да имат номинации от основните партийни организации за влизане в новото ръководство, те няма да бъдат подлагани на гласуване.

Бъдещият общински съвет на БСП ще бъде с мандат до провеждане на националния партиен конгрес, който ще е през есента.

За тези няколко месеца той ще бъде натоварен с доста сериозни ангажименти, каквито са предстоящите европейски избори, а много вероятно и предсрочни парламента избори.\struma.bg

Добавени коментари

ПЕТРИЧ публикува:
17 Март 2024 | 18:52
Гуцанов,ела в Петрич и си оправи нещата които забърка с Попов
Иван публикува:
15 Март 2024 | 22:12
Здравей Благоевград, здравейте будни граждани!! Време е да кажем край на модела Тасков - Байкушев!! 20 годишно мафиотско управление удари дъното. Днес първия сред равните Тасков взима 10 000 български лева заплата от данъците на гражданите на Благоевград!! Оставка за модела!! Започваме стачни действия пред община Благоевград и в зала 22-ри Септември, където се провеждат сесиите на общински съвет Благоевград!! Започваме!!

Добавете Вашия коментар

TOP