Определиха местата за поставяне на предизборни материали

02 Септември 2022 | 11:23
0 коментара
Политика
Определиха местата за поставяне на предизборни материали

Със своя заповед кметът на община Благоевград Илко Стоянов определи местата, на които е позволено поставянето на агитационни материали във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Разрешено е да се агитира с плакати на афишниците пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и пред зала „22 септември“, на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център и подпорната стена на ул. „Шар планина“ (до сградата на ОДБХ). Сред разрешените места са още подпорната стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“, която се намира на ул. „Григор Пърличев“ (зад РЗИ), стените на подлеза в ж.к. „Струмско“ и подпорните колони на мостове в общината.

Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите, както и публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания.

Съгласно указанията, в срок до 7 дни след изборния ден, партиите, коалициите, местните коалиции, инициативните комитети следва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Добавете Вашия коментар

TOP