Опозицията подготвя протести до дупка, ако Рашков стане шеф на КПКОНПИ!

09 Юни 2022 | 07:52
0 коментара
Политика
Опозицията подготвя протести до дупка, ако Рашков стане шеф на КПКОНПИ!

Кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ ще изкара опозицията на "протести до дупка".

 

Това сочи проучване на Епицентър. бг сред политическите сили в парламента след като вчера министър-председателят обяви, че Бойко Рашков напуска МВР, за да оглави КПКОНПИ, въпреки нежеланието на ИТН.

 

"Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат. Бойко Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България, обяви изненадващо премиерът Кирил Петков, след като сама преди няколко дни бе заявил, че Рашков стои много добре като вътрешен министър, а за шеф на КПКОНПИ търсят друг човек.

И допълни: Вече 6 месеца КПКОНПИ  се управлява от заместника на Цацаров - идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията. Рашков е точно такъв! Ама ИНТ  е били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда. Ето защо няма да обсъждаме повече! Още утре (днес) внасяме Закона за КПКОНПИ. Днес е денят на водораздела”, категоричен е министър-председателят.

 

Самият Рашков отдавна искал да оглави КПКОНПИ, защото комисията има разследващи фунции, за които той е специалист.

БСП го подкрепят в това начинание.

 

Кандидатурата на Бойко Рашков не е обсъждана на коалиционен съвет. Изобщо не е обсъждано, това е някаква идея, която хвърчи във въздуха и никой не взима решение нито за, нито против, отговор няколко аса по-късно зам.председателят на ИТН Тошко Йорданов.

 

"Избирането на Байко Рашков с 22-та имота за шеф на КПКОНПИ за нас е недопустимо! Излизаме веднага на протести "до дупка", докато не разрушим самата комисия",  заяви високопоставен източник от ГЕРБ.

Борисов никога няма да прости на сегашния шеф на МВР, че му спретна унизителен арест пред очите на внуците му.

Лидерът на ГЕРБ е отказал само преди няколко дни оферта дори на американците срещу подкрепа за правителството на Петков, научи Епицентър.бг.

 

"Бойко Рашков - шеф на КПКОНПИ е червена линия за нас", добавиха от от ръководството на ДПС, които преди седмица отнесоха дори до ЕП сигнали за репресиите на подчинените на Рашов по време на изборите.

 

Срещу кандидатурата на Рашков ще бъдат от ИТН, както и от "Възраждане".

 

Протести, организирани от такива строго структурирани партии като ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - това ще е коктейл "Молотов" за управлението на Кирил Петков.

 

Ако кандидутарата на Бойко Рашков бъде внесана в парламента за шеф на КПКОНПИ, тя ще получи подкрепата на ПП, БСП и ДБ, а тези гласове ще са недостатъчни за избора му.

Добавете Вашия коментар

TOP