Опозицията недоволства от отсъствието на премиера

01 Април 2022 | 11:06
1 коментара
Политика
Опозицията недоволства от отсъствието на премиера

Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда всеки първи петък от месеца министър-председателят и вицепремиерите да отговарят на актуални питания от народните представители в първите два часа от заседанието.

Днес стана ясно, че премиерът Кирил Петков и голяма част от вицепремиерите няма да участват в блиц-контрола.

В началото на заседанието Никола Минчев съобщи, че в блиц-контрола ще участват само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Той обяви, че ще определи заседание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват днес, ще отговарят на актуалните въпроси, на които няма да отговарят днес.

От ДПС поискаха отлагане на блиц-контрола за следващия петък, но това не се случи "Разбирам, че може би премиерът смята, че днес е професионалният му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата - има право да празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил", каза още Йордан Цонев.

От "Възраждане" в лицето на Костадин Костадинов обърна внимание, че в началото на седмицата се внесли предложение за изслушване на министър-председателя за задържания български кораб на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че така или иначе има блиц-контрол в петък.

Никола Минчев обясни, че към онзи момент не е било ясно, че премиерът ще отсъства.

Тома Биков от ГЕРБ - СДС коментира, че имаме блиц-контрол на части. "С цялото ми уважение към г-жа Нинова и г-н Каражов, но ние сме се подготвили за други хора", каза още депутатът от ГЕРБ. Според него Кирил Петков е искал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, но се е уплашил самият той.

Борислав Гуцанов от БСП каза, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц-контрол. "Не мога да разбера каква трагедия се разиграва, когато вашият министър-председател в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук в тази зала, за да отговаря на въпроси", каза още Гуцанов. /БГНЕС

Добавени коментари

А бе-пълни идиоти! публикува:
01 Април 2022 | 21:41
!2 години Тиквата от Банкя не се вестяваше в Народното събрание - сега гербаджии реват като говеда за това,че сегашният министър-председател един,единствен път не ги е уважил с присъствието си.Много сте станали чувствителни бе,кютуци-и-иии!

Добавете Вашия коментар

TOP