Оперират бития от жандармеристи ковач в Банско

26 Януари 2022 | 10:31
4 коментара
Общество
Оперират бития от жандармеристи ковач в Банско

Ковачът и художник Радослав Сарафов ще бъде опериран след побоя, нанесен му от трима жандармеристи. Престъпното деяние на униформените е извършено на улица "България" в Банско преди три денонощия. Ритали го безпричинно, защото стоял на тротоара, разговарял по телефон и пречел да си вършат работата.

Самият Радослав коментира в социалната мрежа, че започва съдебна битка. Операцията му е на 31 януари.

"Приключих с всички медицински прегледи и становища. След силни болки в коляното се наложи и преглед при травматолог в София, който установи, че имам оток в коляното и скъсан менискус. Веднага насрочи операция. Заключението на съдебен лекар е - отоци в коляното и прясно скъсан менискус вследствие на силен ритник във външната част на коляното. Становището е изключително дълго и в него са описани абсолютно всички травми и показатели от изследвания, които няма смисъл в момента да описвам. Най-важното в този случай е: Средна телесна повреда! Ако този човек все още не е осъзнал какво е направил, е време да разбере, че буквално върза ръцете на един човек, който си изкарва прехраната с къртовски труд, за неопределен период от време. Изключително много хора ми звънят по цял ден да ме питат дали ще има протест, или не", публикува Радослав Сарафов.

Както вече информирахме държавните обвинители в Разлог се самосезираха за пребития от жандармеристи банскалия. От прокуратурата информираха, че започва разследване по публикации в медиите за полицейското насилие в Банско. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК. Разследването е възложено на следовател от Благоевград. На пострадалия била причинена лека телесна повреда – временно разстройство на здравето, неопасно за живота, сочат от разложката прокуратура.

"Публично го заявявам, че нито протести ще се правят, нито каквото и да е, защото моят начин за решаване на проблеми е друг. В момента тече изключително активно разследване от страна на следствен отдел и от страна на прокуратурата, с които съм в постоянен контакт, и имам пълното уверение, че нищо няма да остане скрито. Аз знам кой се изгаври с мен, но искам той сам да събере смелост, така както го направи, докато беше с униформата, и да застане публично с лицето си. Не ме интересува дали е семеен и как ще се изхранва, и ще го преследвам по всяка точка от закона, докато не си получи заслуженото, защото сега никой мен не ме пита как ще работя, нито как ще си плащам операцията, нито как ще си плащам рехабилитацията, нито как ще си изплащам личните и фирмени кредити, докато обикалям по болниците, нито дали някога ще забравя това унижение. Да не говорим, че ако не се оправя бързо, може да закъснеем със сроковете, които имаме по договори с наши клиенти", категоричен е Сарафов.

Добавени коментари

Разлоч публикува:
27 Януари 2022 | 18:05
Kato mo4a do kolata I iska da I'm stava basta ,ama trebalo do nasirane
Джони публикува:
27 Януари 2022 | 17:49
Добре че не се оплаква че са го опънали брадатия пръч.
Асен публикува:
27 Януари 2022 | 17:40
Жандармерията няма право да бие при никакви обстоятелства... Закопчават ги и в ареста ако е буйствал, но побой... Трябва съд за тях. А относно скъсания минискус..Може да се ходи, но се усеща силна болка,така че не устроумничи излишно..
Банцкалия публикува:
27 Януари 2022 | 09:05
Добре де, при скъсан менискус не се ли получава невъзможност да ходи този брадатия. Па той шетал по следствени отдели по болници в софето ходил. Нещо нагласено ми се вижда. Са може и да е превишил правата жандармеристчето, ама не е хубаво да го редат така. Според мен тоя радо си е правил на интересен нещо и е изел шутовето.

Добавете Вашия коментар

TOP