Опасно мръсен въздух в София, Перник и Бургас тази сутрин

27 Ноември 2020 | 08:25
1 коментара
Общество

И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции на общината в Павлово фините прахови частици са били три пъти над нормата от 50 микрограма на кубичен метър. Според европейската система за отчитане тази сутрин освен в София, въздухът е много опасен за здравето още в Перник и Бургас, информира БНТ.

Гражданската платформа Еър София отчита надвишаване на нормите повече от два пъти в по-голямата част от столицата. Днес в София буферните паркинги са безплатни и от общината препоръчват да оставим колите си в къщи и да ползваме градски транспорт.

Като райони с най-мръсен въздух в столицата тази сутрин са отчетени кварталите „Люлин“, „Надежда“, „Модерно предградие“, „Западен парк“, „Захарна фабрика“, „Красна поляна“, „Орландовци“, „Овча купел“, „Бъкстон“, „Хладилника“, „Манастирски ливади“, „Дианабад“, „Яворов“, „Младост“, „Горубляне“ и други, където стойностите могат да надвишават 100 µg/m, информира агенция "Фокус". 

Добавени коментари

Али Химикът публикува:
27 Ноември 2020 | 10:15
По телевизиите казаха, че 4 пъти над нормите е замърсен въздухът в София, Перник и БЛАГОЕВГРАД (!), докато в Бургас и Варна е 3 пъти!

Добавете Вашия коментар

TOP