Опасно близки! Митьо Очите и Божо Кравата един срещу друг в съдебна зала

10 Май 2018 | 17:44
0 коментара
Криминално

Димитър Желязков-Митьо Очите се яви като свидетел в делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Двамата се изправиха очи в очи един до друг, буквално на метър разстояние в Специализирания наказателен съд в София, съобщава "Флагман".

Очите бе издирван в продължение на седмици и не се явяваше на делото, по което е частен обвинител и свидетел. Този път обаче той пристигна триумфално, макар че закъсня с няколко минути. Любопитното е, че, докато го нямаше в началото на заседанието, адвокатът му Илиан Василев твърдеше, че Желязков е уведомен, но не желае да се явява. Защитникът след това обясни, че отива в друга съдебна зала за делото КТБ и излезе. 

След няколко минути обаче Митьо Очите пристигна, придружен от гардове, свидетели по делото и от адвоката си. Влизайки в залата, той се спря до подсъдимите на първия ред – Божо Кравата, както и Георги Иванчев и Тодор Славов. 

Последните двама още лежат в ареста. Първият според прокуратурата е стрелецът по Очите при екшъна от 8 юни 2016 г. в ресторант „4 You” в Слънчев бряг. Вторият пък е сочен за убиеца на Александър Алексиев-Сашо Японеца. Митьо Очите се спря за няколко секунди пред тримата подсъдими и започна да върти глава. Божо Кравата пък му отговори „К’во ве?” Очите не отвърна и отиде към мястото за разпит.

Той продължи над 2 часа, като през повечето време Димитър Желязков стоеше прав. Подсъдимите периодично влизаха в пререкания с Очите, като твърдяха, че лъже. Съдията трудно овладяваше обстановката. Той предупреди Божидар Кузманов, че ще му наложи максимална глоба.

Самият Кузманов разпита Митьо Очите, като двамата бяха буквално на метър един от друг, разделени все пак от съдебен охранител.

Очите даде показания срещу основния си душманин Божидар Кузманов – Божо Кравата и групата му, които са обвинени за стрелбата срещу него.

Напрежението в съдебната зала бе огромно, а единствено присъствието на дузина въоръжени съдебни охранители предотврати реален сблъсък между Очите и Кравата.

Двамата постоянно си разменяха цветисти реплики, но съдия Стоян Тонев не посмя да ги глоби, а всеки път ги им отправяше „последно предупреждение“.

Несебърлията обясни, че бил в компанията на убития при престрелката Александър Алексиев – Сашо Водолаза, който му носил чантичка тип „диагоналка“ с документи и пари. „Аз не носех оръжие. Нямах пистолет, нито нож. Държах в дясната си ръка пура“, обясни Очите. Той отрече да е ходил да рекетира Кравата. Обясни, че имал среща с Христо Широков – Ицо Широката и още един човек, който държал студиа за татуировки - Костадин Толев – Динко.

Трябвало да се разберат да не ги закачат и да си работят спокойно през туристическия сезон.

Последваха въпроси от адвокатите за т.нар. паркомясто и дали дъщеря му държи фирма за таксита и имали ли са спорове с управителя на заведението заради стоянка на таксита отпред. „Това са нормални неща в Слънчев бряг. Не е нещо сериозно. Моля ви, не съм дошъл тук да ме питат глупави неща. Ако имате нещо съществено да ме питате, ако не да си ходя“, отвърна Очите, след което бе освободен от съдебната зала. По делото предстои показания да дадат още над 100 свидетели, с ред които и шведът Себастиян Новени.

Според обвинението Очите и хората му искали от бандата на Кравата да си плащат за охрана, но те им отказали. Несебърлията и аверите му сред които убитият Александър Алексиев – Сашо Водолаза и тежко раненият Николай Маринов – Кольо Магарето, отишли в ресторанта, за да се разберат с Кравата. Тогава е открита стрелба по тях. Подсъдими са Кузманов като лидер на организирана престъпна група с членове Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев, Радослав Димитров, Георги Иванчев, Тодор Славов и Марчо Марков – Сървайвъра.

След разпита Димитър Желязков напусна съда, като не пожела да отговаря на репортерски въпроси.

Гардовете се опитаха да пречат на журналистите, като физически блъскаха човек от Би Ти Ви. Наложи се хора от съдебната охрана също да съпровождат Очите на излизане от района. Желязков все още има здравословни проблеми.

Той показа пред съда торбичка, която виси отляво на стомаха му, но не стана ясно за какво е тя. На излизане Очите дълго пи вода, тъй като не бе утолявал жаждата си по време на двучасовия разпит.

БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 


 

Добавете Вашия коментар

TOP