Опасен жп прелез в Благоевград! Хората в района искат изграждането на надлез!

30 Май 2023 | 14:58
0 коментара
Общество
Благоевград
Опасен жп прелез в Благоевград! Хората в района искат изграждането на надлез!

Липса на регламентирани трасета за пешеходци по цялата ЖП линия, пресичаща Благоевград, а заради ежедневното рисково преминаване на хората, живеещи в района, инциденти не липсват.

 

– Ние буквално си рискуваме живота – нашия, на децата ни, на възрастните хора. През това нерегламентирано място минават стотици хора на ден, просто защото сме п– Мястото на линията не е в тази част на града. Има изграден проект, одобрен, който е за промяна мястото на линията, но не се осъществява.

Магдалена Бижева:

– Нищо през годините не се направи за обезопасяването й. Говорим за надлези, подлези, пасарелки или някакви такива по-безопасни места за преминаване. Не може ние да сме заложници.

Според кмета на Благоевград вариантът за изграждане на обезопасено за пешеходците съоръжение е само един.

Илко Стоянов, кмет на Благоевград:

– Ще се осъществи надлез, който ще минава над линията и ще стъпва на кръстовището при ЮЗУ, както е известно в Благоевград, което ще се превърне в едно кръгово най-вероятно. Много е трудно в днешни времена да се ангажираме със срокове, предвид ситуацията, в която в момента е изпаднала цялата държава, но точно това време го използваме за проектиране. Успяхме да намерим средства, за да проектираме и да имаме разрешение за строеж. Това означава, че следващата стъпка ще бъде осигуряване на финансиране . И докато усилията на държавата и общината дадат резултат, опасното за живота преминаване на ЖП релсите ще продължи да е ежедневие за живеещите в района хора./Топ преса

Добавете Вашия коментар

TOP