Опасен и трудно проходим път в община Симитли

11 Февруари 2021 | 10:18
0 коментара
Общество

Опасен и много трудно проходим участък от пътя между селата Брежани, Ракитна и Сенокос в община Симитли. Пътят е алтернативен на Е79, но се нуждае от ремонт, тъй като има опасни за живота на шофьорите участъци и е почти непроходим за леки коли, предаде БНТ.

Алтернативният път на Е79 при евентуални инциденти в Кресненското дефиле би спестил на пътуващите около 200 километра.

Състоянието на пътния участък обаче почти не позволява да се използва от леки автомобили. Затова и отпада като алтернатива пред повечето шофьори. Разрушеният път е единственият вариант за връзка на жителите на селата Мечкул, Ракитна и Сенокос с общинския център Симитли.

„Счупихме си колите, сега искат много хора да се върнат на село, но се трошат колите, знаете, че ние купуваме стари коли и с няколко минавания се чупят колите и Бърза помощ не искат да идват, за баща ми няколко пъти съм ги викал и не идват. Не може линейката просто да минава“, споделя Здравко Минков – жител на с. Сенокос.

Може само да преминават коли с висока проходимост. Таксита избягват да карат хора тук, да минават, лош е пътят, при разни аварии в дефилето този път се използва за обходен маршрут. Например много случаи през последните 20 години, тирове, румънски, с прасета, разни пороища, затрупвания паднали и всички пътища, хората знаят от къде“, каза Христо Димитров – жител на с. Сенокос.

Добавете Вашия коментар

TOP