Онкоболницата в Благоевград с огромни задължения

28 Юли 2022 | 15:44
1 коментара
Бизнес
Онкоболницата в Благоевград с огромни задължения

Онкоболницата в Благоевград ще търси възможност за процедура за кредит от банка. Причината е спешна нужда за погасяване на огромни задължения към фармацевтични компании. „Задълженията на болницата към настоящия момент са близо 5 000 000 лв.“  Това заяви председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков.

42 въпроса ще разгледа местният парламент на редовното си заседание. Като тема с приоритет се очертава тежкото финансово състояние на Онкоболницата в Благоевград. Съветниците ще разгледат програма за опазване на околната среда, актуализиране списъка на жилищния фонд, издаване на разрешително за водовземане от минерални води, ще бъде разгледано и отпускането на финансова помощ за опожарения блок в квартал “Струмско“.

„Общински съвет отпусна 10 500 лв. с които да се подпомогне възстановяването на жилищния блок, респективно общината е кандидатствала в Комисията по бедствия и аварии при Министерския съвет о от там е получено финансиране в размер на близо 200 000 лв. За да не се получава двойно финансиране кмета на общината Илко Стоянов предлага Общински съвет да отмени това решение“, обясни Радослав Тасков.

Добавени коментари

Кали публикува:
28 Юли 2022 | 17:05
Пак законно ще дадат да се краде минералната вода! На оня крадльо от Езерец глобиха ли го? А Камбитката за даденото разрешение и прокараните с общински пари тръби до хотелчето?

Добавете Вашия коментар

TOP