Онкоболницата в Благоевград с над 1,5 милиона лева задължения

19 Декември 2017 | 14:26
2 коментара
Бизнес

Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания „Свети Мина” в Благоевград приключва годината със загуби над 1,5 милиона лева, като от тях 500 хиляди лева са натрупани тази година.

Годишният отчет на лечебното заведение беше представен пред комисии на Общинския съвет. Беше обсъдено и предложението на управителя на болницата – д-р Георги Георгиев, за преструктуриране чрез закриване на отделения.

Предложението беше отхвърлено в комисиите, но председателят на местния парламент - Радослав Тасков, каза, че не могат да се закриват отделения, в които вече работят изградени екипи и добре квалифицирани кадри.

Реформата в лечебното заведение ще бъде разгледане на едно от първите заседания на Общинския съвет в началото на 2018 година.

Добавени коментари

Д-р Куин публикува:
20 Декември 2017 | 10:21
Колко жалко . Най добре организираното , чисто и подредено лечебно заведение е на път да бъде съсипано от едно некадърно управление на един " партиец " от партия със затихващи функции. Как може при предишния управител да бъдат спечелени проекти за милиони левове . Болницата да бъде разширявана , да няма проблеми с пари за работещи , да няма задължения , да има ред и дисциплина , хората да ходят с удоволствие на работа и в един момент се появява един смешко с големи амбиции , но некадърен и съсипва това лечебно заведение . Но тук вина има и този, който го лансира и който сега иска да го маха .... и дано успее по бързо . Жалко е , че хората които могат да вдигнат болницата не се ангажират , защото знаят настоящия управител , как бързо я закопа . На ход е да се пробута поредната пионка , кадър от Симитли , която също не става . И ЗА ФИНАЛ . ДАНО НЕ СЕ ОКАЖАТ ВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯТА ,ЧЕ ЗАД ГЛАВАТА НА КМЕТА И ЕКИПА МУ , СЕ ВЪРТИ СХЕМА ЗА ФАЛИТ НА БОЛНИЦАТА И ПОКУПКАТА Й ОТ ЕДНА НАБИРАЩА СИЛА ЧАСТНА БУТИКОВА БОЛНИЦА, КОЯТО ОСНОВНО ЛЕКУВА ПО ЗДРАВИ ПАЦИЕНТИ .
Благоевград публикува:
19 Декември 2017 | 17:00
Не посягайте на болницата! Не закривайте отделения, сякаш не знаете колко много болен народ има, и то от тежки заболявания. По-рентабилно е да се намали броят на общинските служители, тъй като някои от тях само спъват работата на гражданите, но болницата НЕ ПИПАЙТЕ! Не обричайте на смърт хората.

Добавете Вашия коментар

TOP