Олимпийската шампионка по бокс Ст. Кръстева поздрави златната медалистка Валерия Андреева от БК „Пирин“

08 Февруари 2022 | 08:35
0 коментара
Спорт
Олимпийската шампионка по бокс Ст. Кръстева поздрави златната медалистка Валерия Андреева от БК  Пирин

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева поздрави златната медалистка от БК „Пирин“ при 75-килограмовите Валерия Андреева на държавното лично-отборно първенство за жени и младежи в Пловдив, валидно и за Купа България. Благоевградският клуб се похвали и с още едно първо място в надпреварата на силния пол – на Кристиян Митев, който на финала в кат. 71 кг отказа представителя на „Беласица“ Емил Славчев. Наставникът на петричани Деян Жганев хвърли бялата кърпа във втория рунд заради здравословните проблеми на своя възпитаник, който се качи на ринга за решителния бой с контузена дясна ръка. По пътя към триумфа тайфунът Кр. Митев отказа последователно Александър Димитров /Локомотив ГО/ и Атанас Филев /Ботев/, докато достойният финалист мина по същия начин през Александър Гьоков /Дунав/ и по точки през Алекс Чернев /Лаута/ и Пресиян Станев /Олимпия/ съответно с 3:0 и 2:1. Другите двама състезатели на „Пирин“ Красимир Красимиров /63.5 кг/ и Венци Богдански /54 кг/ не стигнаха до битките за отличията със загуби още на старта. Първият отстъпи с 0:3 на Ангел Цветанов /Кико/, съотборникът му пък не издържа и един рунд срещу Петър Арсовски /Локомотив Сф/.

Предната седмица трима от избраниците на Георги Шавулев се качиха на почетната стълбичка в шампионата на юношите в Козлодуй, където се позлати Кирчо Димитров, а бронза взеха Алекс Кисов и Емил Кръстев.

Отборните купи и при дамите, и при младежите заслужиха боксьорите на столичния „Локомотив“, между белите въжета под тепета излязоха 150 млади надежди от всички центрове в страната.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP