Окръжен съд Благоевград измени мерки за неотклонение на двама обвиняеми от Домашен арест в Гаранция в пари

06 Януари 2024 | 04:33
3 коментара
Криминално
Благоевград
Окръжен съд Благоевград измени мерки за неотклонение на двама обвиняеми от Домашен арест в Гаранция в пари

Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград отмени Определение на Районния съд в Разлог, с което по отношение на Тодор Пандев и Иван Стойчев е наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“ и вместо него определи мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер от по 2 500 лв. за всеки от обвиняемите.

   След преценка както на материалите в досъдебното производство, така и на възраженията и становищата на страните в процеса, състав на Благоевградския окръжен съд посочи, че не се съгласява с извода на първоинстанционния съд, че от гласните доказателствени средства, изслушани в хода на досъдебното производство, може да се направи обоснован извод за реализация на инкриминирания състав “закана с убийство” по чл. 144, ал. 3, т. 1 от НК.

  Окръжните съдии прецениха, че е налице обосновано предположение лицата да са съпричастни в престъпленията по чл. 325, ал. 2 НК и чл. 269, ал. 1 НК. Според въззивния състав с висока степен на сигурност не е налице опасност от укриване на обвиняемите, както не е реална и опасността, те да извършат престъпление, като база за този извод е това, че и двете лица са с чисто съдебно минало, в хода на разследването са разпитани голяма част от свидетелите, поради и което не може да се допусне, че могат да осъществят престъпен състав, насочен срещу правосъдието.

   Определението на въззивната инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добавени коментари

хмм публикува:
06 Януари 2024 | 09:00
цялата дуржава е свинщина
Разлог публикува:
06 Януари 2024 | 07:59
Иван Пандев е КУМ на председателя на РС град Разлог
Герб публикува:
06 Януари 2024 | 07:50
Браво на съда Тодор Пандев вече побой над полицай а Иван Стойчев над жена си

Добавете Вашия коментар

TOP