Окончателно: 10 400 гласа за Илко Стоянов срещу 7 700 за Румен Томов, 600 души не подкрепят никого

05 Юли 2021 | 10:19
0 коментара
Политика

57 % или около10 400 души са гласували за Илко Стоянов за кмет на Благоевград. За Румен Томов са гласували 43 % или около 7 700 души. Това сочат последните данни от балотажа в Благоевград.

600 души не подкрепят нито един от двамата кандидати.

„Запази се ниската избирателна активност от първия тур преди седмица. 28,46% са гласувалите за кмет на община Благоевград или с около 500 гласа повече от миналата неделя. Общият брой на гласувалите е 18 645″, обявиха от ОИК –Благоевград.

Минути преди обявяването на официалните резултати пред щаба на Илко Стоянов  започна истинска фиеста – сълзи на радост, шампанско, конфети, музика, скандирания, прегръдки. Илко Стоянов беше  обкръжен от двайсетина камери и микрофони. Паралелното преброяване го сочеше като победител и нов кмет на община Благоевград.

„Ще разчитам като кмет на почтеността, както съм го правил и досега. Вчера получих от опонента си „удари под кръста“, които не ме изненадаха, очаквах ги. Ще разчитам всички ние, жителите на Благоевград, заедно да върнем престижа, авторитета на този град. Участието ми в предстоящите парламентарни избори, вече няколко пъти казах, няма да промени намерението ми – ще положа клетва като кмет на Благоевград. От БСП получих удари под кръста в деня преди изборите, но от тях друго не съм и очаквал “, заяви Илко Стоянов.

Добавете Вашия коментар

TOP