Около 200 души все още са в неизвестност след земетресението в Италия

26 Август 2016 | 09:00
0 коментара
Общество
Около 200 души все още са в неизвестност след земетресението в Италия

Досега италианските власти са обявили официално за 252 жертви на земетресението в Централна Италия, но около 200 души все още са в неизвестност, съобщава БГНЕС. Днес и утре са обявени за дни на национален траур в страната.

Най-лошият късмет е часът на труса, към 3.30 през нощта, защото всички хора са били по домовете си или като туристи - в хотелите и къщите за настаняване. Земетресението не е усетено само в този планински район, който е сравнително слабо заселен и където природните катаклизми съвсем не са рядкост. При предишни земетресения в Италия има не само жертви, но и хиляди разрушени домове.

Правителството гарантира, че ще възстанови напълно щетите след труса. Приоритет е да се извадят затрупаните хора - на живите да се окаже първа помощ, защото голяма част от тях са със сериозни наранявания. На починалите, за съжаление, трябва да се организират погребения. На трето място следва помощта за загубилите домовете си. В момента правителството и гражданската защита са осигурили палатки на хората, останали без домове. Трябва да се отбележи, че става въпрос за малки, високопланински селища и застрояването е много характерно - много къщи са струпани една до друга.

Над 700 са вторични труса, които са регистрирани за 48 часа в централна Италия.

Добавете Вашия коментар

TOP