Около 20 % от учителите в Благоевград ще се ваксинират срещу коронавирус

11 Януари 2021 | 09:44
1 коментара
Общество

Докато очакваме официалните данни на образователното министерство за готовността на учителите да се ваксинират, в последните дни в училищата в Благоевград рязко усещат повишен интерес от учениците към присъствената форма на обучение.

„Директори и учители споделят, че имат отправени питания от множество родители и учители кога всички деца ще се върнат в час”, заяви Ивайло Златанов, директор на Регионален инспекторат по образование – Благоевград пред NOVA.

„Трябва ясно здравните власти да се произнесат доколко това е безопасно. Доколкото разбрах другата седмица ще ни ваксинират. Ако това се случи, не мисля, че ще е проблем всички деца да се върнат в училище”, коментира Марин Митов, директор на НХГ “Св.Св.Кирил и Методий” – Благоевград.

Около 20 процента са заетите в образователната сфера в Благоевград, които са заявили желание да бъдат ваксинирани.

„Лично моето мнение е, че процентът е нисък, но си мисля, че на фона на една допълнителна разяснителна кампания,  този процент може да бъде завишен”, каза Златанов

В Националната хуманитарна гимназия процентът на желаещите да се ваксинират е същият като за областта.

Всички училища са готови да посрещнат по-големите ученици. Седмо училище е сред тези, които разполагат с UV лампи. Всички класни стаи имат подобен уред.

В училището ползват и озонатори. Дезинфекция се прави три пъти дневно, а всяка сутрин се мери температурата на всички пристигащи деца.

Добавени коментари

K0r40 публикува:
11 Януари 2021 | 09:50
А защо са толкова малко, не трябва ли да са над 50%,защото те учителите РЕВЯХА до последно да се учи дистанционно? Вижда се, че искат само да ЛАПАТ заплати!!! Марш в училище, държавни калинки, които само смучат!!!

Добавете Вашия коментар

TOP