ОИК реши: Кметът на Благоевград Румен Томов остава на поста си

20 Декември 2019 | 19:26
3 коментара
Политика

ОИК-Благоевград отказа да прекрати правомощията на кмета Румен Томов, заради проблеми със заличаване на фирмата му. Само четирима от членовете гласуваха “за”, останалите бяха “против”.

Заседанието по казуса беше насрочено за днес от 18 часа и приключи преди минути.

При справка в Търговския регистър бившият благоевградски кмет Атанас Камбитов установи, че фирмата на настоящия кмет Румен Томов е прехвърлена на сина му, но все още е незаличена, което по закон трябва да стане в едномесечен срок от обявяване на избора му, т.е. до 4 декември.

Отделно новият градоначалник е задължен да уведоми за предприетите действия по заличаване на участието си в търговското дружество ОИК и председателя на Общинския съвет. Атанас Камбитов внесе жалба в ОИК за прекратяване на правомощията на кмета Румен Томов заради нарушения на ЗМСМА.

Добавени коментари

001 публикува:
21 Декември 2019 | 14:24
Вилислав Балев си изгоре допломата, а бил юрист по образование. Срам си, бе! Хората са казали, или умно се мълчи или умно се говори, а ти се с*а на метеното.
Катя М. публикува:
21 Декември 2019 | 07:51
Самият ОИК-Благоевград е под съмнение за законност, тъй като под съмнение на законност е позицията която заема г-н инж. Р. Томов. Образуваната група "анти-Герб" в ОИК-Благоевград е явна. Това значи политизирано решение - дали има право ОИК-Благоевград да има политизация? Това е срещу анти - корупционните практики за локално държавно управление, тоест, всички които язимат политическо обосновано решение трябва да бъдат санкционирани и уволнени.
Сашо публикува:
20 Декември 2019 | 20:04
Браво

Добавете Вашия коментар

TOP