ОИК няма да гласува скоро свалянето на кмета Герчев

05 Март 2022 | 14:04
12 коментара
Политика
ОИК няма да гласува скоро свалянето на кмета Герчев

Общинската избирателна комисия няма възможност да свика извънредно заседание по казуса с отстранения от ВАС кмет Красимир Герчев. Предстои спешно попълване на състава, тъй като е издъхнала заместник-председателката Татяна Лазарова-Цанева. За това е докладвала председателката на ОИК в Разлог. Членовете са взели единодушно решение да се изиска служебно да се изиска акт за смърт от служба ЕСГРАОН в Общината Разлог за смъртта на Цанева, като след представянето му да бъде подадено уведомление до ЦИК за настъпилото обстоятелство.

До решаване на този проблем със състава, Избирателната комисия не може да заседава в близко време за детрониране на градоначалника Красимир Герчев, коментираха юристи.

Както подробно информирахме, правомощията на кмета бяха предсрочно прекратени. Герчев бе признат от магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия.

КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж". Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева.

Самият Герчев обяви официално в медиите, че е дарил парите от проекта в храм.

Добавени коментари

Приятел публикува:
06 Март 2022 | 23:34
А Гери, шефката на ВиК сега какво ще я правим
5666 публикува:
06 Март 2022 | 18:38
Отчаяни опити за забавяне на процеса. Налице са законови инструменти на ЦИК за решаване на случая.
Адвоката публикува:
05 Март 2022 | 21:36
Втория от ляво на дясно на снимката е ученик на покойния Валери Трифонов. Следва неговите стъпки в житейски план. Нжена от Банско, като Нина ричи. Тяси живее живота и неговата така, клетви те хващат!
Сущето публикува:
05 Март 2022 | 15:20
Само кат ги видиш на снимката тия четирима и се сетиш за тета Мара с кой акъл гласували за тия сущета
Кокоо Пандевв публикува:
05 Март 2022 | 14:58
Не ми пука за мнението на хората , ние сме от Герб и ще правим каквото си поискаме. Краси Герчев и леля Мария Копанарова винаги ще ми помагат и винаги ще ми дават да изкарам пари по някаква схемичка, а вие си работете за 500лв.
Мария Копанарова публикува:
05 Март 2022 | 14:53
Костадине , ние с Краси Герчев винаги ще ти помагаме и ще ти даваме да изкарваш пари по някоя схема, но не забравяй ,че всички големи поръчки отиват при чичо ти Любен Татарски и фирмата миле инженеринг.
Кокооо Пандев публикува:
05 Март 2022 | 14:44
Бай Любен Татарски Горните четирима гея и баба Мара ве изтраяхме 30 години та месец два повече ле Гешев ве зафана
Тета Мара публикува:
05 Март 2022 | 14:41
Апа Герчев няма право нищо да подписва
Дарителю любими, добър ден публикува:
05 Март 2022 | 14:33
Спокойно, Централната избирателна комисия ще се намеси и ще се попълни "липсващия" член...Има текстове по Наказателния кодекс за неизпълнение на съдебно решение, каквото е и решението на Върховния административен съд и с това изказващите се "юристи" са наясно, не заблуждавайти хората, така че ОИК да си наляга парцалите...
Запознат публикува:
05 Март 2022 | 14:22
Гребчев в работно време е Банско, а Гърмековия е. Бе годлевската кметица в с. Осеново в къща за гости
Запознат публикува:
05 Март 2022 | 14:20
Като свински черва са се овързали тия п. Дали в Оба - Разлог. Някой да каже за Спас Звтнчарое и Коко Пандев и кака Мара на Пепи Пепи Попов любовницата.
Герчев публикува:
05 Март 2022 | 14:16
Е как ще гласува, нали ОИК е под крилото на гребчев

Добавете Вашия коментар

TOP