Охранители се конкурират за половин милион лева в Благоевград

02 Декември 2022 | 15:45
1 коментара
Общество
Охранители се конкурират за половин милион лева в Благоевград

Обявиха обществена поръчка чрез открита процедура за охрана на няколко общински обекта в Благоевград. Определената сума, която ще получи избраната фирма, е 453 600 лева, без ДДС.

Обявлението е от вчера в АОП. Срокът за кандидатстване е до 29 декември, включително.

Изискването е охранителната дейност да се извършва чрез физическо присъствиев района парковете "Бачиново", "Даме Груев", "Еленово" и комплекса при Кръста. Гардове ще дежурят също в Социалните жилища, както и в зоопарка.

Осигурената охрана ще е невъоръжена, ангажираните с дейността ще осъществяват наблюдение на обектите, ще имат паник бутон, а при получаване на сигнал мобилни екипи трябва да пристигат за не повече от 15 минути.

Припомняме, през месец март кметът на Благоевград Илко Стоянов прекрати договора с пернишката охранителна фирма "Саламандър". Тя получаваше за дейността си 637 295 лева. Пернишката фирма бе предпочетена от предшественика му Румен Томов пред благоевградската "Алфа Груп Секюрити" на бившия полицай Росен Туталов. След късането на договора, Илко Стоянов подписа чрез пряко договаряне, до провеждане на конкурс, с бизнесмена Николай Вълов, който стопанисва и нощно заведение.

Добавени коментари

Иво публикува:
03 Декември 2022 | 07:41
Жъчките застават твърдо зад Илко Стояноff и Емилия Вълова от ГЕРБ е с него и става сериозна работа. Има шанс да не иде и на балотаж момчето което говори с хората на някакъв странен "лъжлив" език...........

Добавете Вашия коментар

TOP