Огромна неустойка от заплати и бонуси държи нежелания от феновете наставник Уорън Фийни в „Пирин“

30 Септември 2021 | 08:51
0 коментара
Спорт

Огромна неустойка от заплати и бонуси държи нежелания от феновете наставник Уорън Фийни в „Пирин“ до идното лято.

Северноирландецът не смята да се отказва доброволно от тлъстата сума, заложена като застраховка при евентуалното му уволнение в железния договор, който си издейства от клубното ръководство за награда след успешния минал сезон и спечелената промоция в елита. Засега това обрича на неуспех опитите за раздяла по взаимно съгласие без финансови претенции или с частична компенсация. Фийно ще си тръгне само когато той самият реши, категорични са прогнозите на малцината негови поддръжници на „Дъбравска“ 1.

Ситуацията в лагера на орлетата за предстоящата визита срещу „Славия“ се усложни с наказанието на Светослав Дяков. Рекордьорът по брой поредни титли с „Лудогорец“ достигна лимита от разрешени жълти картони в двубоя с „Черно море“ и сяда на трибуните за един мач. Компания сред зрителите ще му прави и декорираният в червено Юлиян Попев. Глобите на двамата съответно 1500 и 200 лв. се прибавят към 3-те бона, с които клубът изгоря за хвърлените бутилки на терена и обидните и нецензурни възгласи от трибуните по адрес на БФС. Липсват индикации за скорошно завръщане на терена на капитана Николай Бодуров.

На стадион „Христо Ботев“ вече е поредното ново попълнение по никое време Марио Кирев. Вратарят хотелиер от Сапарева баня обаче поне до зимата ще поддържа форма само в дублиращия състав, докато отпадне забраната да бъде картотекиран в първия отбор. От него се очаква да предаде от своя опит на младите си колеги под рамката Петър Петров и Димитър Шейтанов, за да сведат до минимум наивните грешки, които допускат.

Светослав Дяков

Междувременно фенската фракция „Пирин Ултрас“ обясни пасивното си поведение в хода на срещата с моряците. „Както всички заинтересовани забелязахте по време на мача с „Черно море“ умишлено не подкрепяхме с песни и скандирания ФК „Пирин“. Накрая викнахме два пъти, за да усетят разликата футболистите и треньорчето. Явно за всички така е по-добре. Да нема никаква публика на стадиона и да немате напрежение в краката и главата. Явно ние сме виновни за трагичните резултати на тима. Така излиза след всички мачове и ненормални резултати.  Явно точката срещу ЧМ, който игра повече от половин мач с човек по-малко и ни надигра тотално, е успех за мениджъра Фийни. Явно ние сме виновни за неуспешната селекция на треньора, който докара редица футболисти, на които „не им се игра“. Не ни интересува кой е орле, кой е от София или кой е от Силистра, интересува ни кой играе със сърце за „Пирин“. Поздравяваме всички футболисти, които се раздават до край“, написаха привържениците в социалните мрежи.в.Струма/Стойчо Стоицов

Добавете Вашия коментар

TOP