Огромен интерес към Банско Опера Фест

29 Август 2022 | 12:55
3 коментара
Култура
Огромен интерес към Банско Опера Фест

С мюзикъла „Брилянтин“, певци, музиканти и балетисти от Държавна операВарна върнаха хилядната публика на централния площад в Банско в стила на музиката от 50-те години на миналия век и към вечните вълнения на младите хора на прага на зрелостта, през първата вечер на Банско Опера Фест.

Публиката се наслади на свежия спектакъл и особено много на вечнозелените балади като „Безнадеждно отдаден на теб“, „Санди“ и „Ти си този, когото желая“ в кулминацията на мюзикъла.

При огромен интерес на многобройната публика, за която площадът се оказа тесен, протече и втората вечер. Безсмъртната история за любовта на Ромео и Жулиета и завладяващата музика на Шарл Гуно развълнуваха почитателите на класическата музика. Блестящите изпълнения на Мария Павлова и Рейналдо Дроз в главните роли, другите солисти, оркестърът и хорът превърнаха Банско Опера Фест в истински празник.

За пореден път, и тази година артистите от Варненската опера показаха на сцената в Банско талант, най-висок професионализъм, искреност в изпълненията и уважение към публиката, а зрителите им се отплатиха с многобройни аплаузи.
Препълненият площад на Банско в двете фестивални вечери е видимата оценка за интереса към Банско Опера фест и за неговата значимост като един от най-успешните фестивали в богатия културен календар на общината.

Добавени коментари

Кеф публикува:
29 Август 2022 | 23:49
Лайно смачкано, те който под всяка статия за Банско пишеш грозните си и тъпи коментари за тоя и оня и едни и същи, ти който цял живот се мазниш и лижеш гъзове, ти който правиш copy, paste и разпращаш за да се издигаш в очите на някой си жалък, прост и ограничен, ти си маша, подлога и цял живот не си изкарал пет пари с честен труд. Всичко е подаяния, на черно и от лизане на дупе гащи. В този сайт освен ТИ и още 2,3 които се знаят друг не пише. Хората знаят и познават и Александър и всички срещу които пишеш, ти не подронваш авторитета им, а унижаваш и опропастяваш себе си и рейтинга доста ти падна. Жалък си доста, смешко!!! На всяка статия един и същи коментари знаем и сме виждали кой ги пише знаем доста историйки за теб плъх. И на пиринско рейтинга му пада, под статиите се пишат неуместни и несвързани неща далеч от статията.
Кеф публикува:
29 Август 2022 | 23:40
Лайно смачкано, те който под всяка статия за Банско пишеш грозните си и тъпи коментари за тоя и оня и едни и същи, ти който цял живот се мазниш и лижеш гъзове, ти който правиш copy, paste и разпращаш за да се издигаш в очите на някой си жалък, прост и ограничен, ти си маша, подлога и цял живот не си изкарал пет пари с честен труд. Всичко е подаяния, на черно и от лизане на дупе гащи. В този сайт освен ТИ и още 2,3 които се знаят друг не пише. Хората знаят и познават и Александър и всички срещу които пишеш, ти не подронваш авторитета им, а унижаваш и опропастяваш себе си и рейтинга доста ти падна. Жалък си доста, смешко!!! На всяка статия един и същи коментари знаем и сме виждали кой ги пише знаем доста историйки за теб плъх.
Д. Бърдарева публикува:
29 Август 2022 | 15:32
Много моля, който не гласува за Александър Мацурев да му бъде отказано добиване и снабдяване с дърва за огрев!!! Както и всякакви помощи!!!

Добавете Вашия коментар

TOP