Огнище на коронавирус в детска градина в Дупница

19 Юли 2022 | 14:39
0 коментара
Общество
Огнище на коронавирус в детска градина в Дупница

Сборна група от детската градина "Мечта" в Дупница е под карантина, след като едно от децата се оказало с положителна проба за Covid-19.

Това е единственият случай на заболяло от коронавирус дете за лятото в областта, каза за Националното радио началникът на Регионалното управление по образованието в Кюстендил Мая Стойчева.

Няколко дни детето е посещавало заниманията в градината, макар че е имало симптоми, а в понеделник родителите му направили тест, който се оказал положителен. Още вчера след обяд децата са изпратени по домовете им с обаждане на родителите. Въведена е карантина, каза началникът на РУО Мая Стойчева за БНР. 

"Три дни, така каза директорката. Защото те връщат назад и реално нали са съкратили срока за карантина до 10 дни, като върнат назад, то остане нищо. Важното е да няма болни."

В Дупница в детските градини има по една сборна група, в която са записани малчугани от цялата градина, а от 1 август ще има сборна група за всички детски заведения в града. Това ще увеличи риска от заразяване, опасяват се родители. В Кюстендил и през ваканцията ще работят всичките 6 детски завадения, обявиха от Общината.

Добавете Вашия коментар

TOP