Огнен кошмар в Гърция

23 Юли 2018 | 20:46
0 коментара
Общество

Драматично е положението. В огнен обръч е страната. Три са пожарите, които бушуват в момента два в района на Атина и един на остров Крит, съобщава Български новини.

Дим е надвиснал над цяла Атина, мирише на изгоряло, съответно кислорода понамалява. Пожарът в предградието Кинета се разраства поради силните ветрове, които променят и посоката на огнената стихия. Изгоряха и продължават да горят къщи и борова гора, хората напускат домовете си и се насочват към морето.

В гасенето на огъня се включиха 60 огнеборци и 25 пожарни коли, четири самолета и два хеликоптера.

Затворен за движение е пътният участък Атина – Коринт от 39 до 57 км. Забранено е преминаването и по стария път Атина – Коринт. Железопътният транспорт в района също е спрян.

Сухопътните войски, флота и авиацията са в готовност за включване в акцията по гасене на пожара в Кинета. Започна транспортиране на пожарникари от Солун.

Призова се обществеността да напусне района и спазва указанията на пожарникарите.

Според последна информация има ранен един пожарникар.

Втори голям пожар избухна в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит. Късният след обяд трети пожар обхвана район Пентели в Атина.

Премиерът Ципрас, който отпътува за босненския град Мостар е уведомен за кризистната ситуация. Очаква се да кацне обратно в Атина след 22.00 ч

До момента в посолството ни в Атина няма постъпила информация за засегнати или бедстващи български граждани в следствие на пожара. Има обявен телефон за 24-часов контакт, на който могат да звънят за помощ.

Добавете Вашия коментар

TOP