Офроуд линейката на Капачки за бъдеще помогна при катастрофа на АМ Струма

05 Март 2024 | 13:31
0 коментара
Общество
Благоевград
Офроуд линейката на Капачки за бъдеще помогна при катастрофа на АМ Струма

Офроуд линейката на „Капачки за бъдеще” е помогнала при сериозна катастрофа на магистрала „Струма”, съобщи в профила си във Facebook основателят на инициативата Лазар Радков. Екипът на линейката, която се използва от „Спасителен клуб за бъдеще”, се е връщал от акция по издирването на изчезналата Ивана от Дупница. Тогава видели кола, ударена от тир и запратена в ускорителната лента.

„Малко преди София колегата Горан Сечков забелязва, че в другото платно има доста тежка катастрофа – тир е ударил лека кола. Той веднага намира начин да обърне, отива на място, проверява дали има пострадали. С още един човек от Пътна помощ спират движението и после изтеглят автомобила”, разказва Радков. Пострадалите са били прегледани.

Той заяви, че „Спасителни клубове за бъдеще” вече има в Кюстендил, София, Стара Загора, Пловдив, Карлово, Хасково, Варна и Русе. Доброволците могат да се присъединяват към тях. Ако искат, имат възможност и да организират такъв клуб в техния град. „Могат да се свържат с мен, ще им помогна и ще им дам цялата информация”, каза Радков.

Той обясни, че екипът му все още търси място за офроуд линейката в София, както и къде инициативата да си държи екипировката.

Добавете Вашия коментар

TOP