ОФК "Пирин" не успя да победи Верея в Благоевград

01 Ноември 2016 | 09:18
0 коментара
Спорт
ОФК Пирин не успя да победи Верея в Благоевград

Пирин Благоевград не успя да победи Верея Стара Загора като домакин в последния мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двата отбора си разделиха по точка, след като двубоят завърши 1:1. Гостите поведоха с гол на Момчил Цветанов в 41-ата минута, а в 77-ата Александър Башлиев изравни за благоевградчани.

Със спечелената точка тимът на Пирин излезе на девето място във временното класиране в Първа лига с 14 точки, изпреварвайки Славия. Верея пък е 11-и с 12 точки в актива си до момента.

Мачът ще се запомни и с някои спорни ситуации, които съдията Владимир Вълков подмина.

Още в 5-ата минута Пирин можеше да открие, но Даниел Младенов пропусна от чиста ситуация, след като получи от Благов зад гърба на цялата защита на гостите.

Осман Балде пък направи фрапантен пропуск за Верея в 14-ата минута. Топката тупна пред Краси Костов след центрирането от фаул. Стражът успя да реагира и да избие, а пред голлинията Балде не успя да засече от около метър разстояние разстояние.

При атака на Пирин в 30-ата минута домакините претендираха за дузпа. Вратарят Иван Караджов излезе, но прибра краката си преди да се стигне до сблъсък със Станислав Костов.

В 40-ата минута Краси Костов показа чудесен рефлекс и спаси опасен удар на Сукуна. Минута по-късно обаче Момчил Цветанов изпълни изключително воле и реализира за 1:0 за гостите. Така завършиха и първите 45 минути.

След почивката Пирин търсеше по-активно гола в стремежа си да изравни. В 53-ата минута Стилиян Николов видя включването на Даниел Младенов. Ударът обаче бе спасен от Иван Караджов.

В 62-та минута съдията Владимир Вълков отново подмина спорна ситуация. Станислав Костов бе ударен в гърдите от Илия Мунин и остана да лежи в наказателното поле на Верея, но реферът остана безмълвен.

Пирин все пак стигна до изравнително попадение в 77-ата минута. След грешка в защитата на Верея, Стилиян Николов намери Александър Башлиев, който стреля добре и бе точен за 1:1.

В 85-ата минута Даниел Младенов обаче стреля неточно след като бе намерен от Ндуе Муйеци и пропиля шанс за Пирин. Домакините наложиха натиск, но така и не успяха да вкарат втори гол. В 89-ата минута Тони Тасев напредна и стреля, но Иван Караджов успя да избие с една ръка.

В добавеното време и двата тима имаха шанс за победно попадение. Първо Влади Златинов отправи хубав удар за Пирин, но право в ръцете на вратаря на Верея Иван Караджов, а малко по-късно същото стори и Момчил Цветанов за гостите, който прати кълбото в ръцете на Краси Костов.

Добавете Вашия коментар

TOP