ОФК „Пирин“ направи равен с „Черно море“

09 Април 2016 | 20:21
0 коментара
Спорт
ОФК  Пирин  направи равен с  Черно море

Отборът на „Пирин“ Благоевград изпусна да се поздрави с първа победа на стадион „Тича“ във Варна. „Орлетата“ водеха на „Черно море“ секунди преди края, но допуснаха изравнително попадение в 93-тата минута и срещата завърши 1:1.

Така и благоевградчани и варненци останаха без победа вече в девети пореден мач.

Черно море завърши мача с 10 човека след червен картон за Марк Клок в 85-ата минута. Пирин поведе в 86-ата чрез Димитър Благов, но домакините успяха да изравнят в третата минута на добавеното време на срещата и така двубоят приключи при 1:1.

Първото полувреме премина с леко преимущество на домакините, но само с по една по-сериозна опасност за двата тима.

Още в 5-ата минута се откри шанс пред Мартин Тошев, но той не успя да стигне до топката след пас към него в наказателното поле. На вратаря на „Пирин“ Красимир Костов му се наложи на два пъти да се намесва в 8-ата минута след удари на Бакари и Георги Илиев.

Най-добрата възможност за гостите от Благоевград бе в 12-ата минута, когато Александър Башлиев получи топката и стреля, но Георги Китанов отрази удара.

В 29-ата минута пък дойде най-опасното положение за „Черно море“. Владислав Романов пусна към Бакари, който отправи силен удар, но Краси Костов отрази изстрела.

Двата тима приключиха при 0:0 първото полувреме, а второто тръгна с натиск на варненци, който обаче се оказа безрезултатен.

Най-интересното в срещата дойде след 80-ата минута. Първо в рамките на десетина минута Марк Клок получи два жълти картона и в 85-ата минута бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон.

„Пирин“ се възползва по най-добрия начин от численото си преимущество и още в следващата минута излезе напред в резултата. Димитър Благов получи удобна топка в наказателното поле на варненци и реализира за 1:0 в 86-ата минута.

И подобно на първия кръг на тазгодишния шампионат в „А“ група, „Черно море“ отново успяха да откраднат точката на „Пирин“ в добавеното време. В 93-ата минута Матиа Курьор успя да се разпише за 1:1.

В ответната атака „орлетата“ отново имаха шанс да отбележат, но вратарят на варненци Георги Китанов внимаваше и спаси точката за своя тим.

Добавете Вашия коментар

TOP