ОФК „Пирин“ и „Ботев“ Пд играят тази вечер на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград

09 Август 2015 | 13:34
0 коментара
Спорт
ОФК  Пирин  и  Ботев  Пд играят тази вечер на стадион  Христо Ботев  в Благоевград

„Пирин“ и „Ботев“ излизат тази вечер на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в последната среща от 4-ия кръг на „А“ Професионална футболна група. Въпреки, че един срещу друг излизат последния срещу предпоследния във временното класиране, очакванията са за един вълнуващ и динамичен мач.

"Орлетата" се представят доста добре от началото на сезона, но са преследвани от сериозен малшанс и затова все още имат само една точка в актива си. Тя дойде в първия кръг, когато „Пирин“ направи злощастно равенство с „Черно море“, като "моряците" изравниха в последните секунди. Във втория кръг „Пирин“ отстъпиха на „Славия“ с 0:3 в Благоевград, но този резултат не е точно отражение на показаното на терена. „Орлетата“ тогава изпуснаха четири чисти голови положение, докато софиянци вкараха три от своите четири положения. В третия кръг отново пропуски лишиха „Пирин“ поне от точката. „Берое“ се наложи с минималното 1:0, но в края на срещата благоевградчани пропуснаха много добри положения.

Ще успеят ли да отбележат днес „Пирин“ и да зарадват многобройните си фенове, предстои да видим. Наставникът Неделчо Матушев вече беше подложен на критики от феновете за резултатите, но получи картбланш за работа. На пресконференцията преди срещата той изрази надежда, че вече е крайно време „Пирин“ да спечели победа, защото отборът играе добре, но не му достига самочувствие и концентрация пред гола. Според него до последно под въпрос за мача ще бъдат Димитър Благов, Емил Виячки и Александър Башлиев. Тримата вече тренират наравно със съотборниците си. Благов обаче има да наваксва с подготовката и ще бъде готов за игра в началото на септември. За Башлиев и Виячки ще се решава в последния момент.

Почти на същото положение са и гостите от „Ботев“ Пловдив. „Канарчетата“ също нямат победа, но имат две равенства и са с 1 точка повече от „орлетата“. Те стигнаха до двата хикса в домакинствата си с „Левски“ и „Локомотив“ Пловдив, а като гости станаха за срам в Монтана след поражение с 0:6 от новака.

От щаба на „Ботев“  все още няма да може да разчитат на Мариян Огнянов. Халфът, който е първия българин, отбелязал гол в Шампионската лига, пропуска гостуването в Благоевград заради възпален нерв на бедрото и кръста. Младият талант на пловдивчани Наско Милев също лекува контузия и е аут за сблъсъка.

Със сигурност момчетата на Ермин Шиляк няма да искат този развой да се повтори и при гостуването на другия новак, особено предвид факта, че загуба в Благоевград ще ги закотви на дъното.

Почти сигурно е, че на стадиона в Благоевград ще присъства любимецът и на двете агитки Иван Цветков.

 

Определено ни чака един вълнуващ мач. От ръководството на „Пирин“ призовават още веднъж феновете да си купят по-рано билети и по възможност да идват на стадиона поне 20 минути преди срещата, за да не се получават струпванията и закъсненията като на последния домакински мач срещу „Славия“. Срещата е днес от 20:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP