ОФК Пирин - Благоевград приключи 2016 със загуба от Ботев

15 Декември 2016 | 21:38
0 коментара
Спорт
ОФК Пирин - Благоевград приключи 2016 със загуба от Ботев

Отборът на Ботев записа победа над Пирин Благоевград в последен двубой за двата тима през 2016 година. Възпитаниците на Николай Киров се наложиха с 3:2 след голове на Тодор Неделев, Омар Косоко и Жоао Пауло. Точен за „орлетата“ от Пирин пък бе Станислав Костов на два пъти.

Ботев можеше да поведе в резултата в 11-та минута, когато грешка на Румен Сандев можеше да струва скъпо на Пирин. Бранителят се опита да върне топката към своя вратар, но твърде слабо. Жоао Пауло почти достигна коженото кълбо, но в последния момент Краси Костов успя да изчисти.

Все пак канарчетата откриха резултата 10 минути по-късно от дузпа. Жоао Пауло получи в наказателното поле, опита се да финтира Сандев, но бе повален на земята, а реферът Георги Давидов не се поколеба да посочи бялата точка.

Зад топката застана капитанът Тодор Неделев, който отправи прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Краси Костов, който се хвърли в противоположна посока.

Футболистите на Пирин обаче реагираха мигновено и само след четири минути успяха да изравнят резултата чрез Станислав Костов. Нападателят на гостите се възползва от грешка на Меледже Омнебес, който на два пъти не успя да изчисти топката и я предостави на Костов, който с хубав удар я прати в мрежата за 1:1.

Още в следващата си атака обаче Ботев отново възстановиха преднината си. След комбинация между Омар Косоко и Жоао Пауло, тъмнокожият нападател бе изведен с пета от бразилеца и макар със слаб удар, успя да се разпише.

В последната минута на първото полувреме играчите на Пирин имаха сериозни претенции за дузпа, след като Радослав Терзиев си помогна с ръка, за да овладее топката след центриране отдясно. Георги Давидов обаче прецени, че няма умисъл в действията на футболиста на Ботев и остави играта да продължи.

В 62-та минута домакините стигнаха до нов гол чрез Жоао ПАуло, с който сериозно наклониха везните в своя полза. Крум Стоянов проби по лявото крило и центрира към бразилеца в наказателното поле, който овладя и с премерен удар прати топката зад Краси Костов.

В продължението на срещата Пирин успя да върне едно от попаденията, но за повече нямаше време. Вторият гол реализира отново Станислав Костов, който получи добър пас то резервата Димитър Благов и стреля точно, за да оформи крайния резултат в срещата.

Победата изкачи „канарчертата“ на седма позиция във временното класиране на Първа професионална лига, а Пирин остава 11-ти. 

Добавете Вашия коментар

TOP