ОФК "Пирин" - Благоевград отново не вкара и взе само точка от "Монтана"

13 Септември 2015 | 22:50
0 коментара
Спорт
ОФК Пирин - Благоевград отново не вкара и взе само точка от Монтана

ОФК „Пирин“ - Благоевград и „Монтана“ завършиха наравно 0:0 в последен двубой от 8-ия кръг на А група.

  Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград завърши без голове, а това бе седми пореден двубой, в който „орлетата“ не успяват да се разпишат. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като първата част определено бе за домакините, които имаха по-добрите положения за гол. През втората част гостите Монтана владееха повече топката и изпуснаха две голови положения.

Домакините постепенно се настаниха в половината на „Монтана“, но отново нямаха късмет пред гола. В началните минути далечни удари на Маркиньос и новото попълнение Янко Сандански не попаднаха в целта. Тони Тасев бе един от най-активните за „Пирин“ по левия фланг и често създаваше неприятности за Георги Пашов. В 17-ата минута Пашов закъсня с намесата си и трябваше умишлено да спира своя съперник, което му донесе и първия картон в срещата. В 30-ата минута дойде и най-чистата ситуация в мача, дело на „Пирин“. Атаката започна с великолепно подаване на Маркиньос към Александър Дюлгеров на десния фланг, който бе оставен непокрит. Той овладя с лекота и незабавно прати топката в малкия пеналт, където Мартин Тошев от два метра не успя да засече коженото кълбо в опразнената мрежа.

В началото на втората част домакините продължиха да имат инициативата в мача, но въпреки това футболистите на „Монтана“ успяха да създадат най-доброто си положение за гол. Централният нападател на гостите Атанас Илиев се озова очи в очи с вратаря Костов, но не успя да го преодолее от няколко метра.

Само пет минути по-късно тимът на Ферарио Спасов направи още една отлична атака. Резервата Мичев центрира на главата на Сергей Георгиев, който свали топката към Минчев, но ударът на халфа попадна право в ръцете на стража на домакините. 

До края на двубоя Атанас Илиев и Здравко Лазаров имаха отлични възможности, но и в двата случая Красимир Костов бе на висота и успя да запази вратата си суха. В продължението на срещата Мартин Тошев имаше възможност да стреля акробатично със задна ножица, но топката мина встрани от вратата.  

Веднага след края на срещата Тони Тасев отправи реплика към съдията, която му костваше втори жълт и респективно червен картон.

Добавете Вашия коментар

TOP