ОФИЦИАЛНО! БСП избра ген. Румен Радев за кандидат президент

18 Август 2016 | 00:51
0 коментара
Политика
ОФИЦИАЛНО! БСП избра ген. Румен Радев за кандидат президент

На първи тур имаме избрана номинация за кандидат за президент на БСП и това е ген. Румен Радев, продължаваме работа по обсъждане на коалиционния формат за президентските избори.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с решението на Националния съвет на партията, взето с тайно гласуване.

„Приключи гласуването по един от въпросите, по които днес НС се е събрал. От кандидатите, които изслушвахме, обсъждахме и гласувахме, Илияна Йотова, Янаки Стоилов и Марио Трайков си направиха самоотводи“, каза Нинова.

В крайна сметка гласуването е било за избор измежду тримата - Румен Гечев, Таско Ерменков и ген. Румен Радев.

Нинова уточни, че са гласували 151 членове на пленума, една бюлетина е била невалидна - за ген. Радев са гласували 99, за Румен Гечев – 38, за Таско Ерменков – 13.

Нинова уточни, че заседанието на пленума продължава с обсъждане на коалиционния формат. Нинова посочи, че днес е взето решение на пленума първо да бъде издигнат кандидатът за президент, а вицепрезидент ще бъде посочен по-късно, като до момента имена не са обсъждани.

„Ген. Радев е номиниран от 19 общински конференции и те в зала изразиха аргументите си. Заставам зад кандидатурата му и гарантирам победа на тези избори“, каза още Корнелия Нинова.

По време на пресконференцията ген. Румен Радев благодари за номинациите, направени от членовете на левицата по време на вътрешнопартийното допитване и допълни, че именно лидерът на БСП Корнелия Нинова го е информирала за този факт, съобщиха от партийния пресцентър. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP