Официални гости от Турция посетиха Банско

13 Август 2021 | 10:17
1 коментара
Култура


Специални гости на община Банско в петата вечер на Банско джаз фестивал бяха Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок– посланик на Република Турция в София, директорът на Аджъбадем Сити Клиник г-н Мехмет Айдън Айдоан и директорът на Турските авиолинии в България – г-н Мехмет Гюркайнак, съпровождани от г-н Бурхан Немутлу – генерален мениджър на х-л Регнум. Традиционно добрите връзки на община Банско с посолството на Турция бяха укрепени чрез съдействието на дипломатическото представителство, болница Аджъбадем и Турските авиолинии за организиране и провеждане на джаз фестивала.
Кметът на община Банско Иван Кадев проведе делова среща с официалните гости, на която беше обсъдено разширяването на културните връзки на Банско с Република Турция и партньорските отношения с община Ерзурум. Бяха обсъдени възможностите за представянето на Банско на турския туристически пазар и туристическия обмен.
Гостите от Турция, заедно с хилядната публика на централния площад в Банско, се потопиха в красотата на балканската музика с джазово звучене, в изпълнение на едни от най-талантливите турски джаз музиканти – китаристът Билал Караман и саксофонистът Бариш Ертюрк, със специалното участие на Иво Папазов – Ибряма.

Добавени коментари

Стефания публикува:
17 Август 2021 | 09:15
Собственика на Пиринско.ком Иван Хамбарджийски - Бриндо, рецидивист с влезли в сила присъди за рекет, за натиск, изнудване и т.н. Иван Хамбардждийски живее в имение от 3 луксозни къщи в „Старо Струмско“, абсолютно незаконно построени. За къщите има издадена заповед за събарянето им през 2014 г. След съдебните дела и процедури същите бяха потвърдени и влязоха в сила. Въпросните палати, негова собственост, са за над 300 хил. евро, а доказателствата и заключенията на всички институции – от РДНСК до Прокуратура, са категорични – всичко, което е построено, е незаконно.

Добавете Вашия коментар

TOP