Официална позиция на ОДнаМВР-Благоевград във връзка с кучешкия скандал

13 Юли 2023 | 10:55
16 коментара
Общество
Благоевград
Официална позиция на ОДнаМВР-Благоевград във връзка с кучешкия скандал
На 12.07.2023 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по  чл.325Б, ал. 2 т.1 от НК във връзка с постъпил в ОДМВР-Благоевград сигнал, че от неустановена дата до 12.07.2023 г. в гр. Благоевград е проявена жестокост към гръбначно животно - куче, като деянието е извършено от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полага грижи за тях.
Със заповед за задържане до 24 часа, от органите на реда са задържани: трима мъже от гр. Благоевград, един мъж от гр. Кочериново и жена от гр. Благоевград.
​​​​​​​Припомняме, че вчера медия Pirinsko.com публикува кадри от задържането на двама служители от общински инспекторат Благоевград - Елена Миризчийска и Димчо Киров, както и доктор на общински кучешки приют в Благоевград Георги Ценев и друи двама свидетели на нехуманното отношение към кучетата. 
След оперативен сигнал за убийства и транспортиране на кучето от Благоевград към Дупница и Кюстендил, Pirinsko.com направи разследване и видя как служители на общински инспекторат Благоевград, които като организирана престъпна група убиват , упояват и премахват по най- бруталния и жесток начин кучетата от областния град.

Тази незаконна дейност започва още през месец май, а през месец юни почти през ден, докато се премахнат кучетат от централна градска част на града и кварталите към община Благоевград.  Кучетата се упояват или убиват от така нареченият доктор Георги Ценев към общинския кучешки приют в Благоевград, където се намира в базата на общинската фирма Биострой преди село Мощанец.

Защо през работното време двамата служители Димчо Киров и Елена Миризчийска напускат Благоевград в часовия диапазон 10.00 до 12.00 часа? Дали кметът на Благоевград Илко Стоянов е запознат за убийствата и извозването на кучетата остава загадка?

Тази сутрин защитници на животни излязоха пред Община Благоевград. Те са възмутени от жестокото и нехуманно отношение на общински служители към кучетата и искат наказания за виновните. Вчера полицията задържа служители на Oбщински инспекторат Благоевград, превозвали упоени четириноги.

Сигналът е подаден от Иван Хамбарджийски, като имат достатъчно доказателства. Tой заяви за Радио Благоевград, че от месец следят случая за служителите, които изнасят кучета от Благевград към други общини. 

Защитниците на животни искат наказания за виновните и за тях решението е затвор за тези хора. За Елена Панчева случаят от вчера е напълно очакван заради практиката на този екип. "Директор Владимирова, нейният мъж Георги Ценев и ветеринарят д-р Пламен Василев имат дълга история. Работили са в приюти Дупница и Перник. От Община Перник получихме официален документ, в който се казва, че изпълнението на служебните задължения е недостатъчно ефективно за овладяване на популацията. Ловецът на кучета Георги Ценев има цинично и жестоко отношение към животните и трябва да му бъде забранено да работи с тях. Този официален документ беше лично предаден на кмета Илко Стоянов и въпреки него той назначи този екип", категорична е Панчева. 

Според Венцислав Кавазов има назначени хора на общински служби, които дали под давлението на техните началници ще докаже следствието, са извършвали престъпления. Очаква да се вземат предвид доказателствата и виновниците да бъдат осъдени.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов заяви в позиция до медиите, че срещу него е проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие.

Кучетата са живи  и са били извозвани за рутинна манипулация при ветеринаря, всичко друго е спекулация.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

От общината прилагат и договора за извършване на медицински дейности с ветеринарната клиника.

 

Добавени коментари

Хаха публикува:
14 Юли 2023 | 22:50
Бриндо не се заяжда а вие сте калпави хора заедно с Илко всички приближени на Илко са мафия грозни миризми мутри
МариеТА публикува:
13 Юли 2023 | 22:11
Всички медии гърмят, а само Югозапад Днес защитава кмета. Чудя се защо!
Браво публикува:
13 Юли 2023 | 22:09
Браво на Бриндо! Илко търчи-лажи само маже и лъже. Жалко за тези хора, които се унижават, за да му вършат мръсната работа за една заплата.
Иво публикува:
13 Юли 2023 | 22:07
ИЛКО ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА! НЕ СТАВА ЗА КМЕТ И ВСИЧКИ, КОИТО ВЪРТИ ОКОЛО СЕБЕ СИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО! ВЪН! ИСКАМЕ ОБРАЗОВАНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА, НО ГИ НЯМА. ИЗГОНИХА ГИ И НЕ ИМ ДАВАТ ШАНС
лили публикува:
13 Юли 2023 | 21:57
И защо Община Благоевград има договор с дупнишка ветеринарна клиника при наличието на няколко в град? Или пак си правят мотките Илко с приятелчетата? Не бил знаел
Кумето на Бълхиград публикува:
13 Юли 2023 | 16:54
Пред менека,зад менека и подир менека само цигания, бъи и смрад, еле съм си брежанец с пределска синя кръв.
Тони публикува:
13 Юли 2023 | 16:14
Откакто онова актьорчето се оплака, че е нападнат и започна масово тровене на кучетата в града. Практиката за разселване и тровене беше актуална още от времето на Балева. Безпомощни управници и институции. Г-жа Миризчийска наконтена и напудрена как баш нея избраха да отговаря за кученцата?! Само питам… Жалки сте, оня отгоре гледа и забавя, но поне не забравя…
ГЕРБ БЛАГОЕВГРАД публикува:
13 Юли 2023 | 13:59
Роска и Илян трябва да целуват ръка на Бриндо. Разчисти им пътя. Информацията е стигнала до централата в София, Илко ше сънува ГЕРБ.
ИВАН публикува:
13 Юли 2023 | 12:52
Елена Миризчийска и Димчо Киров трябва да бъдат уволнени веднага..... и съдени! Илко също!!! Той им е наредил...
Криминалист публикува:
13 Юли 2023 | 12:52
Джумалия, селска пръчко, този път разследване ще има и от бургаски медии. Ще ви се ебе майката. Не може да издевателствате над беззащитни животни -урод миризлив, долен мазен. Живеем с цивилизовано общество в което се вземат цивилизовани решения -талибан. Като искаш да избивате животни, отивайте в арабския свят. Ама и там няма да мине номера, ами най-много да останете без дървените си глави. Капут сплескан! Това ли е решението на инспектората? Ганьо тъп! Може да се изгради един нов приют, който да реши проблема. Толкова ли е сложно бе, спермангач. Вие всички сте за затвора и ще има як напън за влизането на тия тримцата, а после и на вас -корумпетата.
Добри публикува:
13 Юли 2023 | 12:50
100 % Илко сам си пише коментарите!!! Няма как някой да се застъпва толкова много за него. Него не го харесват и тези на които дава заплата...
ГЕОРГИ публикува:
13 Юли 2023 | 12:21
Бриндо разби Илко.... Браво!!! Тролове, колкото и да пишете вашия началник е пътник... Ама то може и той сам да си ги пише, щото нали е почивка :))))
Тотев публикува:
13 Юли 2023 | 11:50
Синът на Румен Томов,Иван Станчев- общински съветник от БСП, ама недоволството не е политическо. Излагате се. Николайчо изгонен от Инспектората защото никой не иска да работи с него- прост, нахален и нагъл. И някаква с толкова желязо по лицето, че не прилича на човек.
Джумалия публикува:
13 Юли 2023 | 11:50
Четвърта власт пита баш шерифа на Благоевград Господин Кандев кога ще хванете дилърите които продават дрога по улиците и училища на Благоевград? Кога ще хванете вандалите които рушат частна и общинска собственост? Кога ще хванете кучкарите което внасят кучета в областния център Кога, кога, кога ? Май е риторичен въпросът не или отговора е Никога !
До джумалия публикува:
13 Юли 2023 | 11:16
Ей боклук, на всички е ясно, че работиш в инспектората. Целия град настръхна, циганина ви се скри от телевизията. Цялата държава се възмощава, ибаче, вие мутрите от инспектората, сте бездушни олигофрени.
Джумалия публикува:
13 Юли 2023 | 11:05
Бриндо се чуди как да се заяде с Илко, но удари греда. Има документи за кучетата, значи е в рамките на закона. Това е!

Добавете Вашия коментар

TOP