ОДМВР-Кюстендил: Горя БМВ в Усойка. Полицията иззе фалшиви стоки от Джерман. Белезници за пиян водач в Сапарева баня

08 Май 2024 | 13:20
0 коментара
Криминално
Кюстендил
ОДМВР-Кюстендил: Горя БМВ в Усойка. Полицията иззе фалшиви стоки от Джерман. Белезници за пиян водач в Сапарева баня

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница вчера за търговия със стоки без разрешение на притежателя на търговската марка. 62-годишна жена е предлагала за продажба стоките  със запазена търговска марка пред  обект на ГП Е 79 – в района на с. Джерман. За случая е уведомен дежурен прокурор.

30-годишен мъж е задържан в Сапарева баня за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Германея“ в града, управлявал е лекия си автомобил „Опел“ с 1.97 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили  екипи на РСПБЗН – Дупница, единият пожар – в с. Самораново, е причинен от късо съединение в ел. стълб, щети не са допуснати. Другият пожар, възникнал в л.а. БМВ в с. Усойка през изминалата нощ, е причинен от техническа неизправност, автомобилът е унищожен. Няма пострадали хора.

Резултати от СПО, проведена на територията на Кюстендилска област за гарантиране безопасното участие в движението за времето от 30 април до 6 май 2024 г.

В рамките на операцията по пътищата на Кюстендилска област са проверени 3409 МПС и 3477 лица. За установените нарушения са съставени 322 фиша и 97 АУАН. Направени са и 1546 клипа за нарушения на скоростните ограничения. В рамките на операцията са установени 9 неправоспособни водача, 85 водачи и пътници са санкционирани за неползване на обезопасителни системи, 15 водача за неправилно изпреварване, 49 – за неспазване на пътни знаци и маркировка, 10 – за ползване на мобилен телефон по време на управление на МПС и 410 други нарушения.

Добавете Вашия коментар

TOP