ОД на МВР Благоевград отбеляза професионалния си празник

04 Юли 2022 | 13:32
0 коментара
Общество
ОД на МВР Благоевград отбеляза професионалния си празник

С химна на Република България започна тържественото отбелязване на професионалния празник на българската полиция – 5 юли.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници отслужиха водосвет за здраве.

На традиционното празнично заседание бяха наградени служители от дирекцията за принос в изпълнение на служебните задачи и висок професионализъм.

От името на ръководството на МВР и лично от свое име директорът на ОД на МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев поздрави служителите по повод празника. „В навечерието на празника искам да заявя уважението си към вашата всеотдайност, висок професионализъм и труд, с който посрещате предизвикателствата на днешното динамично време. Грижите се за опазването на обществения ред, съхраняването правата и свободите на гражданите, както и за опазването на техния живот и здраве“.

Цветя пред паметната плоча на загиналите в изпълнение на служебния си дълг поднесоха директорът на Областната дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, кметът на общината Илко Стоянов, представители на съда и прокуратурата, ръководители на институции.

Преди 143 години Министерството на вътрешните работи е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите. И днес това продължава да бъде основна мисия и отговорност на служителите на МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP