Очевидци на огнения Ад в Благоевград: Беше нещо страшно, невинни хора умряха

12 Декември 2021 | 11:09
0 коментара
Общество
Очевидци на огнения Ад в Благоевград: Беше нещо страшно, невинни хора умряха

Трима души са загинали при пожара, който избухна снощи в жилищен блок в Благоевград. Близо 30 души се е наложило да бъдат евакуирани, сред тях и бебета. Причините за пожара все още се разследват. 

"Какво стана не мога да ви кажа, просто нямам представа. Всички се тресем от неочакваното. И на трима пожарникари им стана лошо – едното момче припадна отвън. Дограмата се топеше, отгоре други прозорци които са се нагряли падаха – беше нещо страшно", разказа за преживяното Павлинка Харалампиева.

СВЪРЗАНИ
[Трима са починалите при пожара в Благоевград, двама са се задушили на стълбището] Трима са починалите при пожара в Благоевград, двама са се задушили на стълбището

По информация на съседи възрастният мъж от чийто апартамента се предполага, че е тръгнал пожара, е загубил двамата си синове. А съвсем скоро е починала и жена му.

"Доколкото знам той си беше сам. Говореше се, че искал да си слага край на живота. Той имаше много трагедии – децата му починаха, съпругата му почина от Ковид-19. Но не е това начина. Има още две жертви", сподели съседът Валентин Янчев.

СВЪРЗАНИ
[Огромен пожар в апартамент в Благоевград] Огромен пожар в апартамент в Благоевград

Екипи на пожарната евакуираха живеещите в сградата с вишка, защото стълбищното пространство беше силно задимено.

"Всички в блока сме потресени. Аз не съм спала изобщо! И това невинно момченце, което си отиде и то. Драснал е клечката и така е станало, говореха хората снощи", коментира Бойка Христова.

Осем души са пострадали при пожара, сред тях има и две малки бебета. Евакуирани са 27 жители на сградата. Те могат да се настанят временно в хотел в центъра на града.

Добавете Вашия коментар

TOP