Очаквайте нови сензационни разкрития в община Петрич!

19 Май 2015 | 20:15
8 коментара
Общество
Очаквайте нови сензационни разкрития в община Петрич!

Очаквайте нови сензационни разкрития в община Петрич!

След излъчения от Нова телевизия репортаж за кмета и заместник-кмета на Община Петрич и възлагане на обществени поръчки без конкурс, Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира и разпореди проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, които се отнасят до възлагането и изпълнението на обществените поръчки в Община Петрич, обясниха от прокуратурата.

Предстоят разпити на кмета и заместник-кмета на Община Петрич, както и на длъжностни лица от общинската администрация.

Според източник на Pirinsko.com след сензационните разкрития за аферите в Петрич има още 7 фирми, които най-вероятно са по същия сценарии, както разкри разследването на Нова ТВ, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници печелят обществени поръчки за строителство - без конкурси. А собствениците на част от тях не знаят какво се случва.

Над 3,5 милиона лева е раздала общината по тази схема от 2007 година насам. Всяка от строителните поръчки е под 40 хиляди лева, с което отпада законовото изискване за търг и кметът сам определя изпълнителя.

Така според документите фирма "ИМИ" с управител Илиян Илиев собственик на един от атосервизите в града е изградил канализация в село Коларово. По същата схема общината е платила 8 хиляди лева на фирма "Вилисон", която е съседната баничарница. Собствениците отрекоха да имат информация за подобно нещо.

Скандалното в случая е, че собствениците на автосервиза и закусвалнята не знаели, че техните фирми изграждали канализации и водопроводи на територията на общината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

777 публикува:
21 Май 2015 | 00:19
Какви нагли усмивки имате крадливи животни долни.Не ми изваждайте на кой какво сте дали ами извадете документите от коя поръчка колко откраднахте.Гюпката няма да си тръгне че ако зельо го изгони има много неща които може да каже и затова ще си се поддържат един друг двамата апаши
Djoko публикува:
19 Май 2015 | 23:14
Taka se pravi palat s narodni pari
Djoko публикува:
19 Май 2015 | 23:12
Taka se pravi palat s narodni pari
Djoko публикува:
19 Май 2015 | 23:07
Taka se pravi palat v polite na planinata
anti-konti публикува:
19 Май 2015 | 21:41
Nqkoi hora mai se podmokriha veche
bela публикува:
19 Май 2015 | 20:44
kmeta na mitinovo e v igrata ico my dava mnogo porucki ....
Запознат публикува:
19 Май 2015 | 20:39
Прокуратурата започва да разпитва и по селата кметовете започва да става интересно аха страх лозе брани.......................
Дарина публикува:
19 Май 2015 | 20:23
опа ами сега ами сега кои са фирмите??????????

Добавете Вашия коментар

TOP