Очаква се среща на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев

22 Април 2024 | 07:22
0 коментара
Политика
България
Очаква се среща на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев

Очаква се днес да има среща на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев.

Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник сутринта ще направи последен разговор със служебния премиер Димитър Главчев за предложените промени в служебния кабинет. Държавният глава съобщи за очакваната среща пред журналисти в събота след официалното откриване на международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента в зала „Асикс Арена“ в столицата. Президентът посочи още, че е предложил на Димитър Главчев да направи двете назначения – на служебните министри на външните работи и на земеделието в пакет, с един указ. 

Румен Радев каза още, че е посъветвал Димитър Главчев „да се консултира с експерти“ дали може да съвместява двете длъжности – служебен премиер и министър на външните работи, както гласи последното предложение на Димитър Главчев. 

Служебният премиер съобщи пред журналисти, че е предложил на президента да поеме поста на служебен министър на външните работи при посещението си в Атомната електроцентрала "Козлудуй", където в събота пристигна първата доставка на ядрено гориво от компанията "Уестингхаус". „Няма да има смяна на външен министър, вчера водихме разговори с президента Румен Радев и му предложих аз да поема външно министерство“, каза Димитър Главчев.

Служебният премиер Димитър Главчев направи през седмицата две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста. 

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.БТА, снимка:БНТ

Добавете Вашия коментар

TOP