Очаква се Мария Габриел да внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си

25 Март 2024 | 08:33
1 коментара
Политика
България
Очаква се Мария Габриел да внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си

Очаква се днес предложената за министър-председател от ГЕРБ – СДС Мария Габриел да внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си. Тя съобщи за решението на пресконференция в централата на ГЕРБ вчера.

ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат, подчерта Габриел.

Премиерът в оставка Николай Денков в обръщение, излъчено по БНТ вчера, призова ръководството на ГЕРБ-СДС да подпишат споразумението с "Продължаваме промяната - Демократична България" и да се гласува правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да бъде променян съставът на Министерския съвет.

На 19 март държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група. Преди това номинираната за министър-председател Мария Габриел върна изпълнен първия проучвателен мандат, който ѝ беше връчен от президента в съответствие с конституционната процедура, и представи състав и структура на Министерския съвет. По-късно от "Продължаваме промяната - Демократична България" обявиха, че проектокабинетът не е съгласуван с тях и призоваха президента да оттегли указа си.БТА

Добавени коментари

Жалко! публикува:
25 Март 2024 | 22:44
Жалко за Мария Габриел!-Една уравновесена,знаеща,можеща,излъчваща спокойствие личност - нашето общество допусна да попадне в лапите на идиотът от Банкя,който съсипа и нея,и цялата държава.Всички знаем каква е истината,но мълчим и не гласуваме масово,за да променим това зло,а то това и използва!

Добавете Вашия коментар

TOP