Очаква се интензивен трафик на входовете на София

20 Април 2020 | 11:03
0 коментара
Общество

Километрични опашки се очакват днес на входовете на София след голямото пътуване в сряда и четвъртък, когато хиляди хора напуснаха столицата, въпреки предупрежденията на властта да си останат  у дома.

Пропускателният режим е затегнат, след въведените нови мерки на разпети петък. Постоянен адрес в София вече няма да е достатъчен, за да те пуснат на КПП-то. Нужна е служебна бележка от работодател, заедно с името на управител и негов телефонен номер. Освен това за работещите в София има два времеви прозореца между 6 и 8 сутринта и между 16 и 18 вечерта. Само през това време ще могат да влизат и излизат от столицата по причини, свързани с работа.

Рано тази сутрин на АМ “Тракия“ движението бе спокойно, въпреки това полицейски патрули има на всички подстъпи към магистралата. През вчерашния ден имаше опити от страна на водачи да преодолеят полицейската блокада и да влязат в София без проверка.

Днес се очаква масирани проверки да има в цялата страна, не само на АМ “Тракия“, но и на изходите на другите областни градове в страната.

Най-важното е, че МВР ще сверява данните в декларациите, които водачите са подали при напускането на градовете и тези, които ще подадат сега, при влизането в София и в другите областни градове.

Ако има различия, или неверни данни водачите, при които са установени, ще бъдат санкционирани, обясняват още от МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP