Очаква ни облачна неделя, къде ще вали

12 Ноември 2023 | 09:42
0 коментара
Общество
България
Очаква ни облачна неделя, къде ще вали

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Привечер в Югозападна България ще завали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините

облачността ще е разкъсана, но след обяд над масивите от Западна България ще започне да се увеличава и вплътнява. Привечер от югозапад ще започнат валежи от дъжд, над около 1800 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През нощта срещу понеделник 

валежи ще има и на места в югоизточните райони. Ще духа умерен, преди обяд в североизточните райони - силен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София - около 10°.

В понеделник

облачността по-често ще е значителна. На много места в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, повече като количество в крайните югоизточни райони; до вечерта почти навсякъде ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен.

Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу вторник

облачността ще се разкъса, вятърът ще придобие южна компонента. През деня ще е без валежи. Сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще се повишат с 4-5 градуса.

Подробна прогноза за времето можете да намерите в сайта Sinoptik.bg

Източник: БТА/НИМХ

Добавете Вашия коментар

TOP