Очаква ни дъждовен и облачен петък

24 Ноември 2023 | 08:46
0 коментара
Общество
България
Очаква ни дъждовен и облачен петък
Днес преди обяд облачността над страната ще е значителна, около и след обяд ще се увеличи и вплътни. От запад-северозапад ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - умерен запад-югозападен вятър. С него дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятърМаксималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна и на места по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 13°-15°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. До сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В събота с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. Валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 1°-2° в северозападните до 14°-15° в крайните източни райони. След обяд и вятърът ще се усилва.

Със застудяването до края на деня в почти цяла Западна и Централна България, както и в североизточните райони ще вали сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания.

През нощта срещу неделя вятърът ще се усили още, ще е силен, в Североизточна България бурен от север-северозапад. Валежите ще продължат, и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг.

 В неделя ще остане много ветровито. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са отрицателни, а максимални около нулата.

Добавете Вашия коментар

TOP