Обвиненият за пожара край Кресна Костадин Митев: „Невинен съм! Искам да бъда освободен!“

30 Август 2017 | 19:04
0 коментара
Общество

Съдия Кристина Панкова от Районен съд постанови днес постоянна мярка „задържане под стража” на Костадин Митев, обвинен като причинител по непредпазливост на големия пожар, избухнал на 24 август край с. Мечкул.

„Невинен съм! Искам да бъда освободен!“. Това заяви 30-годишният Костадин Митев от Симитли, обвинен за огромния пожар над Кресна.

Обвиненият в небрежност 30-годишен пастир на стадо крави, отговори с „да” на репортерския въпрос, дали се страхува от това какво ще се случи с него оттук нататък. Изненадващата реплика на сочения за подпалвач на най-големия пожар за последните 15 години у нас идва само ден след брифинга на прокуратурата, на който бе съобщено, че той се е признал за виновен и е направил пълни самопризнания.

„В качеството си на обвиняем Костадин не е правил самопризнания“, заяви благоевградският адвокат Мая Драгиева, която ще го защитава служебно. Тя уточни, че не знае какво е казвал довереникът й по време на досъдебното производство.

30-годишният мъж пасе стадото на природозащитна организация, която работи по опазване на лешоядите в Кресненския пролом. Според нейния председател обвиненията са скалъпени.

Емилиян Стойнов от Фонда за дивата флора и фауна обвиненията срещу пастира му Костадин целят да бъде дискредитирана организацията и екообщността като цяло.

източник: БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP