Обвиненият в схема за търговия с гласове петричанин Христо Сиркаров остава зад решетките

23 Октомври 2015 | 12:46
0 коментара
Криминално
Обвиненият в схема за търговия с гласове петричанин Христо Сиркаров остава зад решетките

Обвиненият в схема за търговия с гласове петричанин Христо Сиркаров остава зад решетките. Вчера районният съдия Румяна Митева му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“. Той беше задържан в понеделник при полицейска акция, след като в колата му бе намерен списък с имена на избиратели, а още 2 списъка бяха открити при полицейско претърсване в дома му.

Христо Сиркаров си изкарва прехраната като водопроводчик. Вчера в съдебна зала той заяви, че е невинен и че някой иска да го изкара престъпник. Сиркаров е привлечен като обвиняем за две изборни престъпления. Първото е по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, за това, че е предлагал пари с цел склоняване към упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

Второто му обвинение е за същото престъпление, но по ал. 3 - за това, че е организирал търговия с гласове, за което наказанието е лишаване от свобода от 1 до 7 години и глоба от 10 000 до 25 000 лева. В обвинението не е конкретизирано в полза на кой кандидат за кмет или листа за общински съветници е предлагал списъците с имена. Защитата на Христо Сиркаров ще обжалва определението на съдия Румяна Митева пред Окръжен съд другата седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP