Обучават безплатно журналисти в Американския университет

06 Юни 2023 | 10:54
0 коментара
Общество
Благоевград
Обучават безплатно журналисти в Американския университет

Първа национална академия по проверка на фактите организират в Благоевград. Обучението е напълно безплатно за журналисти, които работят в регионална или национална медия или са студенти по журналистика, информираха инициаторите от Американския университет в града.

Factcheck.bg обявява прием лекциите, които са на 16, 17, 18 юни. Обучението е разработено от експертите по проверка на фактите, съвместно с представители на американския институт за медийни изследвания “Пойнтер”. Официален партньор на инициативата е Центърът за информация, демокрация и гражданска активност към Американския университет в България, който работи по програми, чрез които подпомага демократичното развитие и гражданското общество в България и региона на Югоизточна Европа.

Целта на обучението е да подготви журналисти от регионалните медии да разпознават и да противодействат на дезинформацията. Очакванията са те да допринесат за работата на техните медии и да продължат да взаимодействат помежду си в мрежа по проверка на фактите.

Изискванията за участие са кандидатите: 1. да работят в регионална или национална медия или 2. да са студенти по журналистика в регионален или национален университет. За участие се изисква автобиография и кратка мотивация защо придобиването на умения по проверка на фактите е важно за кандидатите. Крайният срок за кандидатстване е 8 юни. Организаторите покриват пътни разходи (до 80 лева на участник) и разходи за храна и настаняване. В рамките на обучението е работят по реални казуси за проверка на фактите. 

Добавете Вашия коментар

TOP