Общинското ръководство на ПП Възраждане в Банско хвърли колективна оставка и напусна партията

22 Август 2023 | 09:14
0 коментара
Общество
Благоевград
Общинското ръководство на ПП Възраждане в Банско хвърли колективна оставка и напусна партията
Общинското ръководство на ПП „Възраждане“ в Банско хвърли колективна оставка и напусна партията. Председателят на организацията Йордан Говедарев, заместникът Иван Пачеджиев, секретарят Илиян Ангелов и редовият член Костадин Хаджиторов са подали заявления за напускане на партия „Възраждане“ на 17 август до Централната контролна комисия. Като причина са посочили“ непреодолими политически различия относно участието ни в предстоящите избори“.

В еднотипните заявления е добавено и следното изречение : „ Смятам, че опитите за вмешателство и налагане на натиск и мнение за начина на управление структурата в Банско и по -специално начина за участие в местните избори , ще бъде в ущърб на общинската организация. Затова заявявам, че напускам партията доброволно ! „ е написано в заявленията, подписани от четиримата доскорошни активисти. За да разберем какво е предизвикало реакцията на банскалии и към кого са насочени стрелите им, потърсихме за коментар Йордан Говедарев.

Ето какво заяви той :“ След долни инсинуации в обществото , че сме имали договорки с различни партии искаме да заявим следното. В началото на месец август в Банско се проведе среща на общинската организация с председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. На срещата обсъждахме възможностите за издигане на кандидатура за кмет на община Банско. Нашето мнение беше, че не можем да предложим личност от Банско , която да издигнем за кандидат кмет на общината и която да има достатъчно авторитет и да донесе успех в изборите. Мнението на Костадинов беше изцяло противоположно и същия счете, че е задължително да имаме кандидатура. Нашето мнение не кореспондира с мнението на Костадинов затова напускаме партията. Една неуспешна кандидатура ще доведе до неуспех на структурата на местно ниво . Общинската организация в Банско е създадена през август 2022 г. , в ядрото на която са бивши членове на ВМРО. „Ние напуснахме ВМРО през 2017 г след като направиха коалиционно правителство с ГЕРБ. Сега напускаме и „Възраждане“. Аз повече няма да се занимавам с политика. Две разочарования ми стигат. „, добави Йордан Говедарев.

Емблемата на патриотите в Банско беше и 76- годишният Костадин Хаджитодоров – Динко, който беше дясната ръка на кмета Александър Краваров, дългогодишен зам. председател на ВМРО. Синът на споминалия се преди 5 г екскмет – Любомир Мутафчиев стана общински съветник от ВМРО през 2019 г.

Във връзка със ситуацията в Банско потърсихме депутатката от „Възраждане „ и областен лидер на партията Цвета Рангелова. Тя потвърди, че е в течение със заявленията за напускане на ръководството, но се въздържа от коментар. Ще бъдат положени усилия за изграждане на нова общинска структура в Банско , която да излъчи кандидат за кмет и кандидати за общински съветници. „Възраждане“ е с номинация за кандидат кмет на Добринище в лицето на завърналия се от Германия предприемач Георги Хаджийски, който беше в депутатската листа на партията в Пиринско на изборите за 48 Народно събрание, провели се на октомври 2022 г. В началото на август е била учредена общинска организация в Разлог, начело на която е избран Спас Тренчев.в.Струма
TOP