Общинските съветници в Благоевград гласуваха възнагражденията си

11 Декември 2015 | 12:18
2 коментара
Общество
Общинските съветници в Благоевград гласуваха възнагражденията си

С 26 гласа „За“, 3 „Против“ и 7 „Въздържали се“ общинските съветници в Благоевград определиха размера на възнагражденията си, съобщи репортер на Pirinsko.com.

През този мандат на Общински съвет – Благоевград  местните парламентаристи ще получават 25% от брутната заплата на председателя на ОбС месечно. От тях 50% ще са за участие в сесиите на Общински съвет, 25% за участие в комисиите на минипарламента и 25% за участие в комисии, назначени от кмета. Всяко неучастие в сесии или комисии ще намалява размера на възнаграждението на общинските съветници.

По време на дебата за възнагражденията общинският съветник Кирил Ваклинов предложи местните парламентаристи да си гласуват заплата от 1% от възнаграждението на председателя на ОбС, което предложение бе отхвърлено след гласуване с 24 гласа „Против“, 10 „За“ и двама „Въздържали се“. Мотивът за отказа на повечето съветници бе, че, който иска, може да дарява заплатата си. В потвърждение на това председателят на ОбС Радослав Тасков предложи съветниците, които искат да взимат 1%, а не гласуваните 25%, да подпишат декларация, с която разрешават разликата от 24% да отива във фонд „ин витро“ или в помощ на нуждаещи се благоевградчани.

При така направеното предложение от Тасков, съветниците от сдружение „ЕКИП“ бързо промениха позицията си за 1% заплата и отказаха да подпишат предложената декларация с мотива, че сами ще решават как да харчат парите, които получават.

 В началото на заседанието клетва положи Васил Миладинов, който застава на мястото на отказалия се Иван Маджиров.Три допълнителни точки, предложени от кмета д-р Атанас Камбитов, влязоха в дневния ред. Съветниците одобриха програмата за управление на отпадъци. Освен това дадоха съгласието си Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ и Трето ОУ „Димитър Талев“ да кандидатстват по програма за трансгранично сътрудничерство между България и Македония.

Общинските съветници в Благоевград гласуваха възнагражденията си

Добавени коментари

123 публикува:
11 Декември 2015 | 13:17
За възнаграждение от 10 стотинки гласуваха само четиримата от пред на снимката плюс елезов
Койчо от порой публикува:
11 Декември 2015 | 13:02
Бриндо, надежтата ни беше у теб, ама и ти почна да триеш коментари, хайде даи поименните гласувания.... медии.. нема що...

Добавете Вашия коментар

TOP