Общинските съветници в Благоевград дариха средства за участието на талантливи ученици в престижно световно състезание в Малайзия

05 Юни 2015 | 13:27
1 коментара
Общество
Общинските съветници в Благоевград дариха средства за участието на талантливи ученици в престижно световно състезание в Малайзия

Общинските съветници в Благоевград дариха лични средства на талантливи благоевградски ученици за заминаването им на световно състезание в Куала Лумпур, Малайзия, предаде репортер на Pirinsko.com.

Печелейки над 30 купи и 130 медала, деветима деветокласници от Езикова Гимназия "Акад. Людмил Стоянов" станаха най-добрият европейски отбор на състезанията в Сингапур през юни, 2014 г., и в САЩ през ноември, 2014 г. Класирайки се на първо място през ноември в София, учениците си извоюваха правото да участват на световния кръг в Куала Лумпур.

Те се нуждаят от средства, за да заминат в края на юни на престижното световно състезание "World Scholar`s Cup". Учениците, обаче, трябваше да съберат 16 000 лева за пътуването и се нуждаят от още средства.

Банковата сметка, на която всеки може да помогне за каузата е: ТБ „Инвестбанк” АД клон Благоевград, IBAN: BG66IORT80493100818400, BIC: IORTBGSF.

Добавени коментари

Петрова публикува:
05 Юни 2015 | 23:12
Браво на общинските съветници, но не е зле и бизнеса да подкрепи финансово децата, това е научно състезание и децата заслужават да отидат!

Добавете Вашия коментар

TOP