Общинските съветници в Банско и Разлог заседават днес

29 Декември 2020 | 10:48
0 коментара
Общество

В Банско местния парламент заседава в 9.30 ч. В Дневния ред са включени за разглеждане 12 точки. На заседанието ще бъдат обявени дарителите на Общината  във връзка с коронавирус кризата през 2020г., съгласно заповед на кмета на Община Банско. 

Предстои да бъде разгледан списък  с ученици от Община Банско, изявени в областта на науката, изкуството и спорта, предложени за стимулиране съгласно Общинска програма „Децата на Банско“. Общинският съветник Спас Валеюв – председател на Временна комисия за проверка използването на минерална вода на територията на гр. Добринище, ще представи доклад за работата на комисията.

Заместник- кметът Стойчо Баненски ще представи проект за план-сметка на трите вида услуги: сметосъбиране, сметоизвозване и обезвреждането им в депо за битови отпадъци във всички населени места на територията  на Община Банско. 
Съветниците в Банско ще разгледат докладна на кмета Иван Кадев относно приемане на нова Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на Община Банско.

В Разлог общинския съвет заседава за последно тази година днес в 14.00 ч. 
Предстои съветниците да разгледат изменение на правилника относно организацията и дейността на общинския съвет.

По предложение на кмета инж. Красимир Герчев ще бъде дебатирана и промяна на списъка за капиталови разходи и бюджета на община Разлог за 2019 година. 
Съветниците в Разлог трябва да се произнесат и по предложение за поемане на общински дълг за изграждане на Сепарираща инсталация на обект "Регионално депо за неопасни отпадъци". 

Като точка осемнайсет в дневния ред общински съвет Разлог трябва да вземе решение относно поставяне на монументално-декоративен елемент "Бюст -паметник" на Неофит Рилски по плана на с. Баня съгласно Закона за устройство на територията в изпълнение на разпореждане прилагане на принудителни административни мерки на министъра на културата. 

По време на заседанието трябва да бъде избран и независим одитор за извършване на проверка и заверяване на годишния финансов отчет за 2020 г. на МБАЛ Разлог. 

Добавете Вашия коментар

TOP