Общинските съветници разгледаха годишния отчет на бюджета на община Благоевград за 2016 година

21 Август 2017 | 22:03
0 коментара
Общество

В зала № 5 на Община Благоевград се проведе общо заседание на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград.

На заседанието беше гласуван за включване в предстоящата редовна сесия на съвета Годишен отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2016 година.

Присъстваха кметът на общината д-р Атанас Камбитов, заместник-кметовете Иво Николов, Христина Шопова и Зорница Кралева и представители на общинска администрация.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков откри заседанието с проверка на кворума,  след което председателят на Комисията по бюджет, финанси и европроекти Йордан Миленков изнесе пред общинските съветници кратък доклад за изпълнението на бюджета за 2016 г. на Община Благоевград. В доклада бяха включени отчети за изпълнение на приходите за 2016 г., за изпълнение на разходите на делегираните държавни дейности, Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2016 година, в това число усвоените средства по Оперативни програми за капиталови разходи и изпълнение на капиталовата програма, отчет на разходите за дейностите по чистота, финансирани с приходите от такса битови, отчет на средствата от целева субсидия за капиталови разходи, за изпълнението на инвестиционната програма и Годишен отчет за състоянието на общинския дълг. Годишният финансов отчет на община Благоевград за 2016 година е заверен „без резерви“ от Сметната палата.

Подробният отчет на Бюджет 2016 е поместен на страницата на Община Благоевград www. blgmun. com в раздел Икономика.

Въпроси, препоръки и становища по отчета могат да се внесат в деловодството на общината до 25.08.2017 година, когато Общински съвет ще разгледа отчета на редовната сесия.

Добавете Вашия коментар

TOP